Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта заминава за легендарното

...
Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта заминава за легендарното
Коментари Харесай

Мартин Чой тръгва за тестове на Льо Ман

Най-добрият ни играч по мотоциклетизъм на писта отпътува за именитото трасе Льо Ман във Франция на 29 март, където в продължение на два дни ще бъдат формалните проби преди огромното събитие – 1-ия кръг на Световният ендуранс шампионат на FIM.

"24-те часа на Льо Ман " ще се проведат тази година на 17 против 18 април. Българинът още веднъж е в един тим с двамата братя италианци Кристиян и Федерико Наполи. Тимът отново е Energie Endurance 91 от Франция.

"Нямам самообладание да стартират тестванията и да бъда на пистата. Здрав съм, бих споделил и в доста добра спортна форма. Не съм спирал да упражнявам двуразово през последните месеци и съм подготвен за началото на сезона. Огромни благодарности към моя главен спонсор ЕКО България без които нямаше да вземам участие. Също по този начин и на министерството на младежта и спорта в лицето на Красен Кралев. Предстоящите проби ще бъдат на 30 и 31 март в границите на шест часа, всеки ден. Ние имаме добра стиковка с братята Наполи и мощно се надявам да създадем положителни резултати”, показа Чой.

Пилотът ни ще взе участие за втора поредна година с този тим и мотор, като в предходното издание на Льо Ман приключиха на 12 място в крайното класиране в клас SuperStock 1000 след 24-и часовото каране. Наближаващото съревнование пък ще бъде шесто следващо в кариерата на Мартин Чой на тази писта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР