Най-добрият начин за решаване на проблема с търсенето на отговорност

...
Най-добрият начин за решаване на проблема с търсенето на отговорност
Коментари Харесай

Обмислят механизъм за временно отстраняване на главния прокурор

Най-добрият метод за решение на казуса с търсенето на отговорност от основния прокурор е смяна в Конституцията. Обмисля се механизъм за краткотрайно премахване от служба на основния прокурор до момента в който тече следствието. Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по време на съвещание на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси. 

По думите ѝ е очакван характерен механизъм за избор на проверяващ магистрат, който да проверява данни за осъществено от основния прокурор закононарушение. Въпросният магистрат ще се избира сходно на инцидентното систематизиране на делата, а кръгът на асортимент би трябвало да включва разнообразни магистрати на високо равнище. 

Тя съобщи, че ще са нужни и гаранции, че основния прокурор няма да се намесва в следствието против него. Именно заради тази причина се обмисля механизъм за краткотрайното премахване на обвинител номер 1 при такива обстановки. 

" Най-добрият метод за решаването на казуса е изменение на Конституцията. Това е най-сигурният механизъм, с който да решим този систематичен проблем за нашата правосъдна система ", безапелационна беше министър Йорданова. 

Тя осведоми депутатите още, че министерството на правораздаването приготвя законодателно предложение, обвързвано със глобите от Съединени американски щати по закона " Магнитски ", с което да се основава гаранция за отбрана на добросъвестните български юридически и физически лица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР