Най-добрият начин да почетем паметта на Навални е да гарантираме

...
Най-добрият начин да почетем паметта на Навални е да гарантираме
Коментари Харесай

Столтенберг: Най-добрият начин да почетем паметта на Навални е да гарантираме поражението на Русия

Най-добрият метод да почетем паметта на Навални е да подсигуряваме провалянето на Русия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счита, че гибелта на съветския опозиционен политик Алексий Навални и първите триумфи на Русия на бойното поле от няколко месеца би трябвало да оказват помощ на НАТО и неговите съдружници да се съсредоточат върху оказването на помощ на Украйна. Това сподели Столтенберг  в изявление за радиостанцията RFE/RL в Брюксел.

Според него изтеглянето на украинските войски от град Авдеевка след месеци на интензивни боеве показва нуждата от повече военна помощ, „ с цел да се подсигурява, че Русия не може да реализира по-нататъшен триумф “.

„ Твърдо имам вяра, че най-хубавият метод да почетем паметта на Алексий Навални е да подсигуряваме, че президентът Путин няма да завоюва на бойното поле, а че Украйна ще победи “, сподели Столтенберг.

Докато пакетът от помощи на Съединени американски щати е в застой в Камарата на представителите, други страни, в това число Швеция, Канада и Япония, ускориха поддръжката си за Украйна, акцентира той.

„ Разбира се, ние сме съсредоточени върху Съединените щати, само че също по този начин виждаме и други съдружници да се засилват и да дават забележителна поддръжка на Украйна “, означи Столтенберг.

На въпрос по кое време Украйна ще може да употребява изтребители F-16, той отговори, че не може да каже сигурно. В същото време той означи, че всички съдружници на Украйна желаят това допустимо най-скоро, само че резултатът от F-16 ще бъде по-силен, в случай че водачите и техническият личен състав са добре подготвени.

„ Така че мисля, че би трябвало да изслушаме военните специалисти по кое време тъкмо ще бъдем подготвени или по кое време съдружниците ще бъдат подготвени да доставят F-16 “, сподели той. — Колкото по-бързо, толкоз по-добре.

Според Столтенберг всеки съдружник самичък ще реши дали да доставя F-16 на Украйна.

В същото време, добави той, Украйна има право на самозащита, което включва опцията да нанася удари по съветски военни цели отвън Украйна.

Както беше обявено, Швеция разгласи своя 15-ти пакет помощ – най-големият от началото на пълномащабната инвазия – на стойност 684 милиона $. Включва бойни катери, мини, артилерийски муниции, средства за Противовъздушна отбрана и други

Канада съобщи, че ще форсира доставката на повече от 800 дрона на цена от 70 милиона $.

Токио ще даде 106 милиона $ за възобновяване на Украйна от следствията от войната, по-специално за разминиране и инфраструктура.

Източник: RFE/RL /Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР