Най-добрият български тенисистГригор Димитров изигра изключително солиден двубой и подчини

...
Най-добрият български тенисистГригор Димитров изигра изключително солиден двубой и подчини
Коментари Харесай

Григор надви Вердаско в Барселона

Най-добрият български тенисистГригор Димитров изигра извънредно стабилен дуел и подчини майстора на червени кортове Фернандо Вердаско с 6:4, 6:7(4), 6:3 за 142-минутна борба по пътя си към осминафиналите на тенис шампионата от сериите АТР 500 в Барселона.

След отпадането на втория подложен и лидер на половината Александър Зверев от Николас Жари през вчерашния ден, идващото затруднение на Димитров в каталунската столица ще бъде точно аржентинеца, който другояче е благополучен губещ от квалификациите.
Българинът можеше да се поздрави с триумф и в два сета, само че в основните моменти отстъпи пред левичаря от Мадрид. Във финалния трети сет Димитров поведе с 4:0 гейма след два пробива. 35-годишният Вердаско върна единия, само че за повече нямаше сили.

Така Григор взе превес в директните дуели сред двамата. Хасковлията към този момент има четири триумфа против три за Вердаско.

Димитров и Джари нямат публични срещи между тях. Двубоят им е подложен втори на корт " Мануел Орантес " в програмата за четвъртък. Преди това от 12,00 часа ще играят Данил Медведев и Макензи Макдоналд. Победителите от тези два мача ще играят един против различен в 1/4 финалите.

През предходната година Григор доближи четвъртфиналите на този шампионат и в този момент има да пази 90 точки за ранглистата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР