Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви преди началото на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви преди началото на турнира
Коментари Харесай

Григор: Успехите на Надал ме мотивират

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи преди началото на шампионата " Мастърс " в Мадрид, че триумфите на Рафаел Надал го стимулират да дава най-хубавото от себе си. Испанецът се намира в серия от 11 следващи победи на клей, откакто през април завоюва шампионатите в Монте Карло и Барселона и в този момент се е устремил към шеста купа в испанската столица. Димитров, който е подложен под номер 3 в главната скица, се чака да бъде един от сериозните съперници на Надал за оценката.

" Успехите на Рафа ме стимулират да се оправям по-добре и да работя върху неща, които считам, че мога да подобря ", сподели българинът пред представителите на медиите на формалната конференция преди началото на шампионата.

" Обичам да упражнявам с Рафа и да играя на шампионата с него, само че с цел да го победиш, би трябвало да играеш на 100% и да се възползваш оптимално от слабите му места. Проблемът не е да ги намериш, а да акцентираш на тях през целия мач ", добави българинът.

Димитров дефинира като положително представянето си досега на клей (б. р. - българинът игра полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона) и си пожела да се показа по-добре на Откритото състезание на Франция.

" Не е загадка, че не играя добре на " Ролан Гарос ". Но аз се развъртвам, мисля, че започнах добре сезона на клей и желая да продължа по този метод и да спечелвам. Когато пристигна време за " Ролан Гарос ", се надявам да се показва по-добре ", добави Димитров, който в никакъв случай не е прескачал третия кръг в Париж.

Григор почива в първия кръг в Мадрид, а във втория ще играе с спечелилия от мача сред Милош Раонич (Канада) и Николас Кикер (Аржентина).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР