Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от световния номер 2

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от световния номер 2
Коментари Харесай

Гришо измъчи световния №2 и даде сериозна заявка за Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от международния номер 2 Карлос Алкарас на тенис шампионата на трева в Куинс (Лондон) с 4:6, 4:6 за час и 32 минути игра. Това бе трета загуба на Димитров от три мача против испанеца и техният първи конфликт на трева.

Димитров стартира мача на собствен сервис, като водеше с 40:15, само че остави на 20-годишния испанец да го изравни, а по-късно и пробие още на старта. След това Алкарас затвърди пробива си и взе солидна преднина. Ключовият миг в първата част бе в петия гейм, който се игра близо 10 минути. Българинът имаше три благоприятни условия за пробив, само че пропусна всички и в последна сметка противникът му поведе с 4:2. След това всеки взимаше подаването си до края на сета при 6:4 за Алкарас.
 Снимка 623707
Източник:

Вторият сет стартира чудесно за Димитров, който е първенец от Лондон от 2014 година. Той взе решително подаването си, направи при пробив на испанеца, а по-късно и го затвърди - 3:0. Следващите три сета обаче бяха за напористия Алкараса, който съумя да изравни резултата, възползвайки се и от двойни неточности на сервис за българина. Карлос Алкарас се възползва от насъбрана инерция и още веднъж взе сервиса на хасковлията за 4:3. Димитров не се съобщи и върна пробива, с помощта на доста положителни и дълбоки ретури, само че при 4:4 загуби своето подаване на нула, което разреши на испанеца да сервиса за мача. Алкарас стигна до два мачбола и осъществя още първия за крайното 6:4.

Въпреки провалянето Григор Димитров сподели добра игра в генералната си подготовка за " Уимбълдън "

Карлос Алкарас ще играе в полуфинала против американеца Себастиан Корда, който по-рано денем надигра британеца Камерън Нори с 6:4, 7:6 (1).

В другия полуфинал ще се срещнат датчанинът Холгер Руне и Алекс Де Минор от Австралия. Руне се наложи над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:5. В първия мач от деня Де Минор съумя да победи французина Адриен Манарино с 6:4, 4:6, 6:4 за повече от 2 часа и 20 минути на корта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР