Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на четвърто

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на четвърто
Коментари Харесай

Григор Димитров се завръща в топ 4, ако…

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на четвърто място в международната класация, без значение от представянето си на “Ролан Гарос”, стига Марин Чилич да не отбрани точките си от предходната година. В момента хасковлията е пети в класацията на АТР с 4870 точки и изостава единствено с 80 пункта от хърватина, който предходната година стигна четвъртфиналите в Париж.
Welcome to the second round, @GrigorDimitrov.

The No. 4 seed defeats Safwat 6-1, 6-4, 7-6 at #RG18 pic.twitter.com/DNUrPMbB2i
— Tennis Channel (@TennisChannel) May 27, 2018 Това значи, че Чилич има да пази 360 точки (реално 350, тъй като 10 се дават за присъединяване в 1 кръг) и в случай че не повтори върховото достижение в кариерата си на “Ролан Гарос”, ще бъде преместен от Григор Димитров. Българинът към този момент преодоля първото си затруднение на корт “Филип Шатрие” и му остават да отбрани още 45 точки, защото през 2017-а стигна трети кръг, където бе спрян от Пабло Кареньо-Буста. Следващият съперник на Димитров е американецът Джаред Доналдсън, а мачът евентуално ще се организира в сряда.
" I just want to do better. "
-@GrigorDimitrov#RG18 pic.twitter.com/yJsp2TFJdp
— Tennis Channel (@TennisChannel) May 27, 2018 Българинът може да нападна и третата позиция при по-сериозен поход на “Ролан Гарос”, само че това мъчно ще стане към този миг, тъй като Александър Зверев има задатък пред него от 665 точки, а няма на практика никакви за отбраняване, тъй като предходната година отпадна още в самото начало в Париж.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР