Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи срещу

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи против австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал на шампионата от категория ATP 250 на твърди кортове в Бръзбън. Организаторите сложиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време.

Това ще бъде трети дуел сред двамата, като досега Григор и Томпсън имат по един сменен триумф. При победа българинът, който е втори подложен в схемата, ще се класира за край в шампионата за трети път.

Димитров отстъпи пред Анди Мъри в разногласието за трофея през 2013-а, а през 2017-а година победи след триумф над Кей Нишикори.

По пътя към ½-финала тази година Григор в профил точно Мъри и германеца Даниел Алтмайер, преди да отстрани и представителя на домакините Ринки Хиджиката на ¼-финалите в петък. 29-годишният Томпсън, който е 55-и в международната класация, пък се оправи с някогашния международен №1 Рафаел Надал в предходния кръг и лиши почитателите от зрелищен конфликт сред испанеца с първата ракета на България.

В другия полуфинал, който ще стартира в 07:00 часа наше време, сили ще премерят лидерът в схемата Холгер Руне от Дания и руснакът Роман Сафиулин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР