Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия в Мелбърн. Това се случи след единствено един сет против испанеца Пабло Кареньо Буста, извоюван с 6:0 и отричане на противника при 1:0 в интерес на българина при започване на втория.

По пътя си до момента Григор Димитров преодоля към този момент Марин Чилич и Алекс Болт. В идващия кръг той ще се изправи против спечелилия от мача сред Доминик Тийм и Ник Кирьос.

Българинът и Кареньо Буста бяха играли шест пъти между тях до момента, като си бяха разменили по три победи.

Първи сет

Мачът стартира с доста атакуваща игра и от двете страни на мрежата. Кареньо Буста, който сервира пръв, стигна до опция да затвори гейма след непредизвикана неточност на Димитров. Българинът реализира поврат и проби сервиса на противника си. Силната игра на Димитров продължи и във втория гейм. Испанецът още веднъж поведе, само че пропиля задатъка си. Григор пък записа първи ас в мача. В третия гейм се стигна до 30:30, след което българина поведе със зрелищен бекхенд уинър.

Последва непредизвикана неточност на Кареньо Буста и по този начин той беше продънен за повторно. Четвъртият гейм беше доста равносилен, като Григор позволи поврат от 30:0 и избави точка за пробив. При 40:40 той взе задатък след зрелищно излизане на мрежата, след което затвори гейма и поведе с 4:0.

Кареньо Буста още веднъж беше неоснователен на сервис и Григор стигна до две точки за пробив, като от втория опит съумя да пробие за трети път своя противник.Григор Димитров затвори сета с гейм на нула, а на почивката Кареньо Буста изиска здравно спиране, което забави началото на втория сет. Той получи болкоуспокояващо, само че проблемите му се оказаха по-сериозни.

Втори сет

Той стартира с пробив на Димитров, откакто Кареньо Буста изстреля топката в навън и разгласи, че не може да продължи и това постави завършек на мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР