Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя днес срещу световния

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя днес срещу световния
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза във финал срещу Джокович в един от най-важните мачове в кариерата си

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя през днешния ден против международния номер 1 и безспорната легенда в тениса - Новак Джокович в борба за купата на Мастърса в Париж. Двубоят стартира от 16:00ч. и ще бъде излъчен онлайн в българския ефир по Макс спорт 1 .
Прочетете още
Турнирите от сериите Мастърс са най-важните след срещите от Големия шлем и по тази причина дуелът през днешния ден е в действителност доста важен. 

Отделно това ще е трети огромен край за българина в кариерата му . Той има два извоювани финала на толкоз огромни шампионати през 2017-та година, когато печели Мастърс шампионата в Синсинати, а по-късно приключва и като победител в Турнира на най-хубавите 8 в Лондон. Тогава Григор доближава и до номер 3 в света, което е най-предното класиране в кариерата му. 

Григор не е играл различен край на шампионати от сериите Мастърс. 

За българина това ще е 17-ти край в кариерата, а досега той има 8 извоювани и 8 загуби финала. Най-значимият му е купата на финалния шампионат в Лондон през 2017-та година и Мастърса в Синсинати същата година. Печелил е трофеи още в Стокхолм, Мексико, Букурещ, Лондон, Брисбейн, София.

Джокович от своя страна може да бъде разгласен и за най-великия тенисист, тъй като е единствения с 24 трофеи от Големия шлем. Той има и 39 трофеи от сериите Мастърс, а това ще бъде негов 59 край единствено в Мастърсите. Макар да е на 36 години Ноле е международен номер 1 и през тази година притежател на цели три от четирите купите от Големия шлем. Джокович не съумя да завоюва единствено Уимбълдън, откакто загуби от Карлос Алкарас във финала. Общо Ноле ще играе в 137-ия си край, а в тях е печелил 96 и е губил 40. 

Иначе Григор се намира в страхотна форма и взе главата на международния номер 2 Карлос Алкарас на Мастърса в Шанхай, както и на международния номер 3 Даниил Медведев точно в Париж. Освен Медведев Гришо в профил по пътя към финала още Лоренцо Музети, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и през вчерашния ден Стефанос Циципас.

Джокович в профил по пътя към финала Томас Ечевери, Талон Гриекспоор, Холгер Руне и през вчерашния ден Андрей Рубльов. 

Джокович и Димитров са и огромни другари, само че през днешния ден ще се борят крепко за купата в Париж. 

Българинът се намира в страхотна форма, само че за жалост няма късмет да влезе в шампионата на най-хубавите 8 в Торино, който стартира в края на идната седмица, а Джокович ще се бори за купата в италианския град, а шампионатът е и финален за годината. 

До момента двамата са играли 12 срещи и това ще е 13-ят конфликт сред Ноле и Гришо. Джокович има 11 победи, а Григор единствено една, която беше през 2013-та година още веднъж на шампионат от сериите Мастърс в Мадрид на клей. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР