Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че изтичащият сезон не

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че изтичащият сезон не
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не се оплаквам! Сезонът можеше да е и по-до...

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че изтичащият сезон не е най-хубав в кариерата му в изявление пред канала на АТР. Хасковлията приказва в навечерието на своя старт на “Мастърс ” шампионата в Париж. Димитров стартира през днешния ден присъединяване си на своя финален шампионат за сезона, като негов противник ще бъде Ботик ван де Зандсхулп. Мачът е трети в програмата на “Корт №1 ”, която стартира в 12:00 часа наше време.

„ Да кажем, че съм имал и по-добри сезони, само че в последна сметка нямам право да се окайвам. Можех да реализира и по-добри резултати на някои избрани шампионати, само че съм удовлетворен, че успявах всякога да имам положително наличие ”, съобщи Григор Димитров

„ Опитвам се да набера инерция, само че в последните 3-4 месеца имах компликации с травми и някои други неща, за които трябваше да се погрижа. Просто трябваше да върша нещата ден за ден. Сега тялото ми се усеща добре, което е отлична вест, даже се възнамерявам да стартира подготовката си малко по-рано, с цел да имам положителни шансове през 2023 ”, добави българинът.

Ботик ван де Зандсхулп е №35 в международната класация, със седем позиции зад Григор. Това ще бъде трети дуел сред българина и нидерландеца, като и двете предходни срещи бяха през тази година. Досега те си размениха по една победа, като Димитров завоюва първият конфликт в Мелбърн с 6:7(5), 6:0, 7:5, само че Ван де Зандсхулп взе реванш на шампионата в Куинс, където се наложи със 7:6(5), 6:3.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР