Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън
Коментари Харесай

Григор Димитров отново отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завърши присъединяване си на Уимбълдън още в първия кръг с поврат от 2:0 до 2:3 - първия в цялата му кариера.

Мачът продължи 3 часа и 1 минута, а 28-годишният хасковлия отстъпи от  85-ия в света -  французина Корентен Муте . Фактът, че за 20-годишния му конкурент срещата беше едвам втора на тревна настилка при експертите, също прави резултатът повече от срамен.

До този миг двамата не се бяха изправяли един против различен, а в този момент дълго ще се приказва точно за този първи мач, който трансформира Димитров в следващия неочакван изнемощял в първия кръг през 2019 година Д имитров беше в идеална позиция да завоюва мача в три сета, като при задатък 2:0 реализира пробив в 11-ия гейм и трябваше да сервира за мача. Оттам нататък спиралата в представянето беше единствено надолу, до момента в който Муте усъвършенства фрапантно представянето си. Петият сет беше апотеозът на раздразнението и тоталното отвращение на българина да се бори за успеха, която прати Муте против канадеца Феликс Оже-Алиасим във втори кръг.

За втора поредна година Димитров завършва присъединяване си на " Уимбълдън " още в първия кръг. През предишния сезон това не беше чак толкоз нелогично поради съперник като Станислас Вавринка . Сега обаче българинът не оправда упованията, че ще бъде любимецът в мача.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР