Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото състезание на Австралия при мъжете.

Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 в мач, траял три часа и половина. Българинът загуби първия сет, само че по-късно стигна до поврат, с цел да удължи победната си серия на шест срещи. Той осъществя 8 против 5 аса за съперника си и пласира повече печеливши удари - 39:31, въпреки да направи повече непредизвикани неточности - 55:59. Успехът бе 32-и при участията на Димитров на Откритото състезание на Австралия.

Във втория кръг в Мелбърн първенецът от Бризбейн Григор Димитров ще се изправи против спечелилия от дуела Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия).

Това бе четвърта среща сред Димитров и Фучович, а унгарският тенисист водеше с 2:1 триумфа в досегашните три мача.

Двубоят не започва добре за българина, който позволи пробив в първия гейм след непредизвикани неточности и слаб начален удар, и изостана с 0:2. Фучович отрази две точки за пробив на Григор Димитров и стигна до нов пробив против българина в седмия гейм, с цел да се откъсне с 5:2 в първия сет. Последва доста оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и завоюва подаването на съперника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5, само че в последна сметка унгарецът стигна до сполучливото 6:4.

Григор Димитров отново изостана с пробив при започване на втория сет при 1:2, само че бързо овладя съмненията, изравни и завоюва четири следващи гейм, повеждайки с 5:2. Фучович понижи за 3:5 преди българският тенисист да изиграе безапелационен сервис гейм за завършек на втората част при 6:3 и равнене на сетовете.

Третата част стартира равностойно и при 2:2 Димитров стигна до четири точки да пробив, само че унгарецът завоюва подаването си за 3:2 и по-късно дръпна с 4:3. Григор Димитров към момента изпитваше проблеми при втори сервис, само че избави две точки за пробив и изравни за 4:4. След избавена точка за пробив от Мартон Фучович и сполучлив сервис гейм за българина се стигна до следващо тъждество 5:5 и след това 6:6. Първата ракета на България бе безапелационен в тайбрека, който стартира с минипробив и приключи при първия си сетбол за 7:1 точки и поврат до 2-1 сета след траялата час и 13 минути трета част.

Димитров завоюва първия гейм в четвъртия сет , отразявайки точка за пробив за 70-ия в света Фучович. Българинът към този момент стоеше по-добре на корта и реализира основен пробив за задатък от 3:1, а с третия си следващ сполучлив гейм поведе с 4:1. Мартон Фучович понижи, само че последва гейм на 0 за Григор Димитров и преднина от 5:2, по-късно той осъществя първия си мачбол при сервис на унгареца и победи в дуела.

„ Мартон е доста първокласен състезател и е измежду най-силните физически в тура, тъй че знаех, че ще ми бъде доста мъчно. В началото не успявах да се приспособявам към изискванията. Тренирах няколко дни в Мелбърн, само че в първия сет топката непрекъснато ми бягаше. Не играх добре първоначално, само че от позиция на физическото положение бях на доста положително равнище и се стремях да продължа по този начин “, разяснява Димитров след срещата.

„ С Мартон се познаваме от дълго време и сме в доста положителни връзки. Трудно е да гледаш играч от неговия диаметър да изпитва проблеми в такива условия. Точно по тази причина работим по време да подготовката, с цел да тестваме телата си и да се подготвим за това, което ни чака. В спорта това се случва от време на време “, добави Григор Димитров.

По мотив почитателите с български флагове по трибуните, той съобщи: „ Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкоз доста български знамена и в двата края на корта. Беше отлично. Феновете са невероятни за това, че стоят тук часове наред в същото време. “

Димитров приключи, че няма желания против кого ще се изправи във втория кръг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР