Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква новият сезон в тениса

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква новият сезон в тениса
Коментари Харесай

Григор Димитров: През 2024 година резултатите ще дойдат

Най-добрият български тенисист Григор Димитров чака новият сезон в тениса да бъде по-труден и конкуренцията да е още по-голяма. Гришо изпраща добра година, в която приключи №14 в международната класация.
Прочетете още
Димитров се показа добре в последните месеци на шампионатите в Азия и на " Мастърс " в Париж, където игра край против Новак Джокович.

" Мисля, че това беше една от най-хубавите ми години, направих доста положителни неща през целия сезон. Очевидно ми липсваха някои моменти, в които можех да се оправя малко по-добре. Но сезонът приключи добре, което беше значимо. Да играя край в Париж беше добра стъпка напред. Всичко това е в предишното. В момента всеки демонстрира добър тенис, доста играчи подвигат равнището. Ще забележим нови лица и конкуренцията ще бъде още по-голяма ", сподели Димитров пред Gulf News.

Българинът взе участие в шоу шампионата Световна лига в Абу Даби, където беше част от тима на " Каните ", който стигна край. Мачовете се играеха по един сет, а във финала Димитров победи с 6:3 Андрей Рубльов, който беше част от тима на " Орлите ". Заради резултатите в мачовете преди този момент се стигна до продължение, в което Димитров трябваше да вземе три следващи гейма, с цел да стигне до триумфа, само че Рубльов завоюва втория и по този начин донесе триумфа на отбора си.

По-рано във финала Димитров и Лойд Харис изгубиха с 3:6 от Рубльов и Медведев.

" Това е втора поредна година, в която играя в Световната лига, хубаво е да съм на ново място като Аби Даби. Това събитие е значимо за всеки, който желае да стъпи на корта и да види на какво равнище е преди новия сезон ", добави Димитров.

Гришо съобщи, че не си е поставял съответни цели за новия сезон:

" Няма никакви действителни цели за годината, не желая да се слагам под в допълнение напрежение. Влагам доста труд във фитнеса и на корта. Най-важното нещо е да съм добре душевен, само че не на последно място е фитнесът. Ако се чувстваш добре, в случай че си в положително физическо положение и правиш верните неща, резултатите ще дойдат. Така че би трябвало да си подготвен и да си наясно какво следва. "

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР