Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия си за Мастърс

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия си за Мастърс
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира срещу германец или чех на Мастърса в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия си за Мастърс шампионата на клей в испанската столица Мадрид, който стартира във вторник (23 април).

Димитров е подложен под №9 в главната скица и по право пропуща откриващия кръг, а във втория го чака мач против германеца Яник Ханфман или чеха Якуб Меншик.

Ако се оправи с един от двамата, то Григор ще се класира за 1/16-финалите, където е вероятен двубой против 19-ия подложен Адриан Манарино, канадеца Феликс Ожие-Алиасим или японеца Йошихито Нишиока.

Жребият събра българина още в една четвъртина с №5 в схемата Каспер Рууд от Норвегия, който идва в испанската столица като първенец от АТР 500 конкуренцията на клей в Барселона. Припомняме ви, че седмица по-рано двукратният финалист на Ролан Гарос доближи и до финала на Мастърса в Монте Карло.

Григор Димитров ще взе участие общо за 12-и път на АТР 1000 надпреварата в Мадрид, където най-хубавото му достижение е четвъртфинала през 2015 година. На същия този шампионат идва и една от най-големите победи в кариерата на българина, когато през 2013 година той надиграва международния №1 Новак Джокович в среща от третия кръг.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР