Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да завърши годината на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да завърши годината на
Коментари Харесай

Вариантите Григор Димитров да завърши годината в топ 3

Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да приключи годината на трето място в международната класация, в случай че завоюва идващите си два мача на заключителния шампионат на АТР в Лондон.

Димитров си към този момент обезпечи място на полуфиналите, където ще срещне Джак Сок (САЩ), само че преди този момент довечера би трябвало да изиграе последната си среща в група " Пийт Сампрас " против Пабло Кареньо Буста (Испания).

Хасковлията е четвърти във краткотрайната класация с 4050 точки, а триумфи над Буста и над Сок ще значат, че той ще събере 4650 точки и ще изпревари третия в класацията Александър Зверев (Германия), който има 4610 точки, само че към този момент отпадна от конкуренцията в Лондон.

RT @GrigorDimitrov sou o novo número 4 do mundo rs pic.twitter.com/DizXzVgsj6
— Gabriel (@gabsbeauclair) 16 ноември 2017 година
Ако загуби от испанеца тази вечер, Димитров отново ще има опция да завърши сезона като номер 3 в света, само че ще би трябвало наложително да завоюва купата.

Две загуби в идващите два мача пък могат да значат, че българинът ще приключи годината като номер 5, само че това е допустимо, единствено в случай че Сок победи с трофея.

При всички случаи след края на шампионата в английската столица Димитров ще усъвършенства рекордното си класиране, което е шесто място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР