Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра най-добрия си мач през

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра най-добрия си мач през
Коментари Харесай

Григор Димитров: Това определено беше един от най-добрите ми мачове

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра най-хубавия си мач през този сезон против хърватина Марин Чилич и се класира за 1/16-финалите на " Ролан Гарос " 2019. Ето какво показа хасковлията след зрелищния дуел:
 Резултати от четвъртия ден на мъжкия
Резултати от четвъртия ден на мъжкия " Ролан Гарос " 2019

Лесни победи за Рафаел Надал и Роджър Федерер, Матео Беретини и Алекс де Минор отпаднаха

" В момента правя оценка всяка победа. Не мисля толкоз доста против кого играя. Просто желая да имам тези победи. Играл съм против съвсем всички. Разбира се, това беше доста, доста значим мач за мен - няма подозрение. Ясно е, че в последните месеци имам проблеми. Рамото ми не беше добре. Доста преходни моменти, много промени. Тази глътка пресен въздух е доста приятна. Чувствам се отлично и виждам напред.

Това несъмнено беше един от най-хубавите ми мачове отдавна насам. Имам голямо почитание към Марин. Той е необикновен войник, в никакъв случай не се предава.

И от двете страни на корта показахме ужасно равнище до самия завършек на мача. Това е нещо, от което към този момент почерпих повече самочувствие. Надявам се да го покажа в идващия мач. Ще се опитам да продължа по този метод и се надявам мачът да е бил повратна точка.

На клей във формат три от пет сета можеш да губиш с два сета и пробив и все пак нещо да се случи. Това е част не просто от спорта, само че изключително в този шампионат. Виждах, че играя добре, само че изпускам доста благоприятни условия. Опитах просто да остана в мача.
 Григор Димитров пречупи Марин Чилич в петсетова драма на
Григор Димитров пречупи Марин Чилич в петсетова драма на " Ролан Гарос "

Българинът имаше по-здрави нерви в заключителната част на мача и ще играе в петък против Стан Вавринка

Трябваше да остана стабилен, изключително в тайбрека на четвъртия сет. Не знам за какво, само че в главата ми се е забила точката за 4:1 в този тайбрек. След това, при започване на петия сет, с ранния пробив, усетих че имам задоволително прохлада в краката, с цел да го притисна всякога, когато мога. Знаех, че рамото ми основава малко проблеми - това беше единственото ми терзание. Но бях наясно, че в случай че играя мъдро с краката, ще мога да го раздвижа.
 Снимка 426114
Източник:

Онова, на което постоянно разгадавам, са краката ми. От там ще стартира. Чувствам ги безусловно прелестно. Сигурен съм, че ще съумея да се възстановя и да бъда подготвен за идващия мач. Рамото остава дребен проблем, в случай че мислиш за него. Будя се всяка заран с вяра, че няма да ме боли. Това беше една победа през днешния ден, че се разсъниха и усещах, че е по-добре. Зависи и какъв брой часа ще прекарам на корта. Днес несъмнено беше по-добре. Започна да ме боли по-късно. Нямам какво да направя. Просто би трябвало да изляза и да се опитам да притежавам нещата по време на мача. Ако мога да блъскам, блъскам. Ако не, би трябвало да измисля нещо, някакъв метод ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР