Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу Денис Шаповалов при

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу Денис Шаповалов при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Денис Шаповалов 2:6, 6:3, 2:4, пробив за канадеца

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе против Денис Шаповалов при резултат 2:6, 6:3, 1:4 в третия сет на четвъртфиналите на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Рим.

ПЪРВИ СЕТ 2:6 (31 минути):

1:0 - Григор стартира чудесно като вкара три от първите си четири сервиса и безпроблемно поведе.

1:1 - С четири вкарани първи сервиса Шаповалов също стартира добре, като осъществя и бекхенд-уинър по правата и изравни геймовете.

1:2 и пробив за Шаповалов - Лош шанс за Григор в първото по-дълго разиграване, откакто канадецът хвана линията с форхенд от дъното на корта за 0-15. Грешка от бекхенд на Григор и 0:30. Шаповалов стигна до точка за пробив след извоювана замяна на бекхенди. Българинът избави първата точка, само че от вторият опит топката приключи в половината на Григор.

1:3 и затвърждаване на пробива - Първа двойна неточност за Шаповалов – 0:15, а по-късно Димитров сподели положителни форхенди и накара канадецът да сбърка и 0:30. Шаповалов обаче изравни бързо след сервис-мрежа, а след и с два следващи невърнати сервиса по диагонала и той си взе подаването.

. is up an early break on, 3-1.

Watch & bet > (geo-restrictions apply)

Customers must have funded Sports account or have placed
bet within last 24 hours. 18+ | T&Cs Apply | Gamble Responsibly
— Live Tennis (@livetennis)
2:3 - Добър гейм за Григор. С първата си къса топка той стигна до 30:0 на собствен сервис, а с началния си удар стигна бързо и до затваряне на гейма.

2:4 - Хубави ретури на Григор на втори сервис, които доведоха до две неточности на Шаповалов, се стигна до 15:30 за Григор. Непредизвикан сгрешен бекхенд-слайс по диагонала на българина и невърнато подаване обаче още веднъж дадоха преднина на канадеца. Още една неточност от форхенд след добре извършено разиграване на Гришо и 2:4.

2:5 и нов проби за канадеца - Две неточности на Григор (от форхенд и двойна) канадецът дръпна с 15:30. Нов сгрешен бекхенд по правата и нова точка за пробив за Шаповалов. Първата бе отразена с хубава подсечена къса от бекхенд, само че при втората съдията на стола направи дискусионно решение, което беше в ущърб на нашия съотечественик, считайки, че негова неточност след противоречива топка не е повлияна от в началото погрешно присъждане на лайнсмена и се стигна до нов пробив.

2:6 гейм и сет за Шаповалов - Григор завоюва първата точка в сервис гейма на канадеца, само че още веднъж съдията на стола отсъди противоречива обстановка в интерес на Шаповалов, а след нов поврат се стигна и до завършек на първия сет.

Shapovalov takes a 6-2 lead on Dimitrov - great serving from the Canadian.

Watch &
bet > (geo-restrictions apply)

Customers must have funded Sports account or have placed
bet within last 24 hours. 18+ | T&Cs Apply | Gamble Responsibly
— Live Tennis (@livetennis)
ВТОРИ СЕТ 6:3:

1:0 - Трудно начало на втория сет за Григор. Той поведе с 30:0, само че разреши да се стигне до дюс. Все отново нашето момче сподели повече централизация и съумя да си вземе гейма.

1:1 - Две неточности от бекхенд на българина доведоха до 30:15. Слаб ретур разреши на Шаповалов да осъществя уинър от форхенд. Григор също направи два следващи положителни форхенда за 40-30, а неточност от бекхенд на канадеца и дюс. Дълбок ретур на Григор излезе малко в навън, а по-късно невърнат сервис по правата на българина и равнене на гаймовете.

2:1 - Отново след обстановка при 30:15 за Григор се стигна до поврат за Шаповалов поради неточности от форхенд на нашенеца. Точката за пробив бе обезвредена с невърнат втори сервис по правата в полето за преимущество, а ас номер 1 обезпечи преимущество. Грешка на канадеца от бекхенд и Григор избави подаването си.

3:1 и пробив за Григор - Българинът приключи дълго бекхенд разиграване с брилянтна къса топк и това му разреши да поведе с 15-30, само че по-късно сервис-мрежа изведе канадеца до тъждество. Второ дълго разиграване, което още веднъж беше извоювано от Гришо и късмет за пробив. Той бе материализиран след двойна на канадеца.

3:2 и мигновен рибрейк - Канадецът играеше нападателно на ретур и постоянно излизаше на мрежата. Първият сервис на Григор изчезна, а след негова неточност от бекхенд се стигна до двоен късмет за рибрейк. Сбъркан форхенд по противоположния диагонал на Григор и нова офанзива на мрежата на противника и пробивът бе върнат.

3:3 - Шаповалов направи третата си двойна неточност за 15-15, само че по-късно с прекрасен форхенд-уинър по правата стигна до 30-15. Подобно осъществяване и 40:15. С нов сервис-мрежа геймът завърши.

4:3 - Убийствен Григор взе подаването си на нула, без да даде късмет на Шаповалов да вземе даже и една точка.

5:3 и нов пробив за Григор - Четвъртата двойна неточност на канадеца разреши на Григор да дръпне с 15:30, само че с превъзходен форхенд-уинър по противоположния диагонал се стигна до тъждество. Мощен удар с предната страна на ракетата при нахлуване в корта на българина обаче му донесе късмет за пробив, а с превъзходен бекхенд-слайс приключи пробива.

6:3 гейм и сет за Димитров - Два невърнати сервиса и 30:0 за Григор, само че след това Шаповалов, с рисков удар, отново хвана линията за 30:15. Григор обаче елементарно стигна до два сетбола, а последва следващият спор със съдията на стола. Вместо невърнат сервис, бе отсъдена двойна неточност. От втория опит обаче Григор завърши гейма и сета.

Dimitrov levels up vs Shapovalov 2-6, 6-3 - the third men's QF to go the distance today!

Watch &
bet > (geo-restrictions apply)

Customers must have funded Sports account or have placed
bet within last 24 hours. 18+ | T&Cs Apply | Gamble Responsibly
— Live Tennis (@livetennis)
ТРЕТИ СЕТ:

0:1 - Лесен първи сервис гейм за Шаповалов, който си го взе на нула точки.

0:2 и пробив за Шаповалов - Канадецът поведе с 30:0, само че Григор изравни с два положителни втори начални удара. Две несполучливи волета и интервенция на мрежата обаче доведоха за точка за пробив. Геймът завърши с двойна неточност на нашето момче.

0:3 и затвърждаване на пробива - Шаповалов трябваше да се избавя от 15:30, а две неточности на Григор от бекхенд му помогнаха да затвърди пробива.

1:3 - Григор съумя да вземе пърия си гейм в третия сет на нула точки, само че му би трябвало пробив.

1:4 - Без проблеми за Шапавалов, който дръпна с 40:0. Той направи двойна неточност, само че това не го пречупи и съумя да си вземе подаването още в идващото разиграване.

Вчера Григор се класира за четвъртфиналите на в Рим за повторно в своята кариера. Българинът реализира сложен, само че подобаващ поврат в равносилен дуел против 19-годишния Яник Синер. Близо два часа и половина след началото на мача топ тенисистът ни надви с 4-6 6-4 6-4.

He may have Drip and a Night Train, but he doesn't have a victory over.
— TENNIS (@Tennis)
21-годишният канадец пък преодоля съпротивата на Юго Умбер след поврат до 6-7(5) 6-1 6-4 и за повторно този сезон ще срещне българина. Двубоят сред двамата е последент от програмата на корт "Пиетранджели ".

В общия баланс сред двамата първата ни ракета води с 2-0 триумфа. През 2016 Григор надигра съперника си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази акция го надигра в Ротердам с 6-3 7-6(3). В Нидерландия потвърди, че стилът на Шаповалов може да се дефинира като комфортен за него, само че младият канадец разви играта си още повече и показва това на US Open, където се класира на четвъртфиналите.

До момента най-хубавото показване на топ тенисиста ни във Вечния град е от 2014, когато на полуфиналите на Мастърса той загуби в две елементи от Рафаел Надал.

ДЕНИС ШАПОВАЛОВ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 1:0 (6:2)
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР