Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу 130-ия в световната

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу 130-ия в световната
Коментари Харесай

Пълен крах! Григор Димитров рухна срещу 130-ия в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе против 130-ия в международната класация Стефан Козлов в първия кръг на шампионата от сериите АТР 500 в Акапулко. Резултатът сега е 6:7(8), 7:5, 3:6.

Поради незнайни към момента аргументи в 1:40 часа, преди да стартира дуелът, първичният съперник на Григор - Максим Креси, напусна конкуренцията. Световният номер 130 разреши трагична загуба от Оскар Оте през вчерашния ден, която очевидно сложи свършек на присъединение му още в квалификациите, само че шансът беше на негова страна и той зае мястото на "щастлив губещ " в главната скица.

Очаквайте детайлности!

Първи сет

Мачът не стартира по никакъв начин добре за Григор Димитров, който позволи пробив още при първото си подаване. Българинът позволи няколко непредизвикани неточности, с цел да се стигне до 15-40. Последваха два уинъра, с цел да стигне до дюс, само че след изстрел в навън, Козлов още веднъж поведе. След неубедително излизане на мрежата и прекрасен удар на Козлов, който не остави шансове за реакция от страна на българина, американецът проби.

При 2:3 Димитров имаше отличен късмет да изравни, само че след доста добра изява на Козлов на мрежата при 30-30, Козлов съумя да вземе подаването си.

В седмия гейм Димитров още веднъж сподели съществени недостатъци и изпусна задатък от 40-0. За негово благополучие обаче, Козлов не се възползва и българинът съумя да затвори гейма в своя изгода.

Първият сет на мача се реши в тайбрек. Димитров стартира доста добре и поведе с 3-0, само че новa поредност от обикновени неточности костваха преднината му, с цел да се стигне до 4-3 в интерес на американеца. В последна сметка българинът докара нещата до сетбол при 7-6 в своя изгода и сервис на Козлов. Григор още веднъж сгреши и не съумя. При 8-8 Димитров позволи минибрейк, а това му струваше и сета. В първата част на мача българинът позволи 29 непредизвикани, както и 8 двойни неточности.

Втори сет

Вторият сет още веднъж стартира нерешително за международния номер 33. Американецът поведе с 2-1, като съумя да завоюва своя сервис-гейм на нула. При 30-30 Димитров сбърка бекхенд воле, а по-късно прати два форхенда в навън, с цел да бъде продънен за 1:3. Българинът обаче реагира доста добре и незабавно съумя да върне пробива, макар че геймът бе един от най-дългите от началото на срещата, като се стигна до три дюса. Последва здравно спиране за Козлов, който имаше проблеми с дясното си бедро. Неразположението на американеца си оказа своето, като Григор съумя да завоюва подаването си на нула, с цел да изравни при 3-3.

След завръщането си на корта, Козлов сподели нападателна игра, макар здравословните си проблеми преди минути, и на собствен ред взе подаването си за 3:4.

В идващия гейм американецът поведе с 40-0 след три следващи непредизвикани неточности от страна на Григор Димитров. Българинът обаче съумя да изравни, само че единствено с цел да допусне нова двойна неточност и да подари пробива на Козлов за 3:5.

При 5:3 в интерес на Козлов се стигна до съществено спиране на срещата. Здравословните проблеми за американеца продължиха и той употребява втори медицински таймаут. Този път спирането продължи близо 10 минути, а след завръщането си на корта, американския тенисист очевидно не бе подготвен да продължи срещата.

Григор съумя да пробие своя съперник, който доста мъчно се движеше по корта, само че макар крампите в краката си, продължи дуела. При създалата се обстановка Димитров елементарно обърна нещата в своя изгода и поведе с 6:5. Следващият гейм бе извоюван на нула от българина, с което бе подравнен и резултатът в мача – 1:1 сета.

Трети сет

В третия сет Козлов стартира да се движи все по-добре, макар проблемите му до този миг. Григор стигна до цели шест благоприятни условия за пробив, само че по този начин и не съумя да се възползва от тях. В последна сметка американецът съумя да завоюва подаването си след нови неточности от страна на българския тенисист. Първият гейм в третия сет продължи цели 12 минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР