Най-добрият български тенисист Григор Димитров е дал положителен тест за

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров е дал положителен тест за
Коментари Харесай

Гришо: Дадох положителен тест за COVID-19 - slava.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е дал позитивен тест за COVID-19, заяви самият той в Инстаграм, където си пусна фотография и написа:

"Здравейте всички - желая да уведомя моите почитатели и другари, че се тествах за covid-19 в Монако и пробата е позитивен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези минали дни, ще се подложи на проби и ще вземе нужните защитни ограничения. Съжалявам за всяка щета, която може да съм предизвикал. Сега съм у дома и се възвръщам. Благодаря за вашата поддръжка и апелирам, бъдете в сигурност и здрави. "

Вчера Димитров се отхвърли от втория си мач на демонстративния тенис шампионат в Задар от веригата "Адриа тур " - във вечерната сесия против Педжа Кръстин (Сър). Официално бе обявено, че се е почувствал зле. Днес 19-ият в ранглистата българин трябваше да играе и със международния №1 Новак Джокович на шампионата в Задар.

В началото на седмицата стана ясно, че точно Джокович, с който Димитров прекара огромна част от времето си през последните 10 дни, е контактно лице на инфектиран с COVID-19 сръбски баскетболист. Засега няма информация самият Ноле да има някакви здравословни недоволства.

Тази информация за Джокович стана известна предишния понеделник, ден след края на първия шампионат от "Адрия тур " - в Белград. По това време Димитров и треньорът му Кристиян Гро се появиха в родния град на тенисиста - Хасково. Там двамата организираха занятие на кортовете на Търговска колегия "Хасково 2015 ", Григор се видя с родителите си, а също по този начин имаше срещи и с почитатели на корта. Всички тези хора в този момент би трябвало да са в листата с контактни лица на инфектирания Димитров, съобщи Сега.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР