Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за официалния сайт

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за официалния сайт
Коментари Харесай

Гришо: Искам да бъда по-добър от миналата година!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде изявление за формалния уебсайт на Аустрелиън Оупън. Гришо стартира присъединяване си на първия за годината шампионат от Големия шлем в понеделник с мач против квалификант, който към момента не е прочут. Срещата е трета от утринната сесия на корт „ Род Лейвър “ и ще стартира не преди 5:30 часа българско време. Първо ще играят Елена Остапенко и Франческа Скиавоне, а след тях е Винъс Уилямс - Белинда Бенчич.

- От позиция на постигнатото в края на предходната година, по-различно ли се чувстваш преди началото на шампионата? Все отново против името ти в схемата стои №3.
- Не знам. Със сигурност е друго, когато виждаш, че си трети в схемата. В края на краищата обаче не обичам да мисля по този метод. Това не значи нищо. Много съм благополучен от постигнатото, само че стартира нова година, нов шампионат и имам по-големи упования към себе си. Искам да покажа най-хубавото от себе си. Концентриран съм към идната си задача. Това е гледната ми точка. Мач за мач. Така се и приготвям и се надявам, че ще съумея да играя през задачите две седмици на Аустрелиън Оупън.

- През 2017 година за първи път взе участие през целия календар на сезона – от началото до края. Как се чувстваш физически и душевен?
- Имам възприятието, че паузата беше доста къса. Искаше ми се да имам още няколко седмици, за малко повече тренировки. Да не приказваме за отмора. Все още мисля, че през предходната година имах добър календар, изключително в края на сезона. Завърших 2017 година доста мощно. Физически се усещах добре, нямах никакви здравословни проблеми. Това ненапълно ми оказа помощ да стартира новата година в положително въодушевление. Направихме разбор на целия сезон, къде се показах добре и какво би трябвало да подобря. Сега стартира нов сезон и аз съм подготвен.

- Мнозина в тениса имат вяра поради края на предходната година, че към този момент е настъпил твоят миг. Имаш ли някакво шесто възприятие за идното състезание на Австралия?
- Ако би трябвало да съм почтен, до момента в който не завърши Аустрелиън Оупън, нямам никакво възприятие. Постигнах неща, към които постоянно съм се стремил. Винаги съм желал да съм част от Топ 5. Станах! Мечтаех да печеля Мастърс 1000 – направих го! Не съм и сънувал, че може да побеждавам във финалния шампионат в Лондон, само че го направих. Всеки състезател желае да реализира задачите си. Това оказва помощ и за мотивацията да продължиш напред. При мен всичко се подреди. Не мисля, че би трябвало да върша нещо друго или да трансформирам, защото това е, което съм желал да върша цялостен живот. Просто не преставам да извършвам главната стратегия, по която работих и през предходната година. Надявам се да повторя достиженията си, само че и да бъда по-добър.

- Преди дни още веднъж гледах полуфиналната си среща с Надал през предходната година.
- Да, аз също.

- Какво си мислиш, когато гледаш този мач?
- Доста неща. Още предходната година, на идващия ден след мача, го гледах на запис.

- Целият дуел?
- Да, съвсем целия. Те можех да примиря, че отпаднах. Задавах си въпроси къде изгубих мача? Видях всичките пробиви и не видях да върша неточности. Нямаше по какъв начин да отиграя по-добре. Изпълнявах верните удари и върших всичко вярно, само че Рафа победи. Това е! Много научих от този мач. След това, когато се завърнах в Европа направих доста мощни срещи на закрито. Надявам се да имам доста сходни мачове.

- На финала в Лондон игра против Давид Гофен. Мислиш ли, че той може да е най-голямата опасност от другата част на схемата?
- Разбира се! Той имаше страховит завършек на предходната година. Преди Лондон завоюва два шампионата и игра солидно от самото начало. Давид е страховит тенисист, който доста добре чете играта. Много образован състезател. Често сме дружно, упражняваме дружно, играли сме един против различен и ще ни се случва и в бъдеще. Той толкоз доста се разви и затруднява най-хубавите в света. Определено е един от сериозните противници.

- Били Джийн Кинг загатна, че в случай че е дейна тенисистка, би отказала да играе на „ Маргарет Корт Арена “ поради дискриминационните мнения на Маргарет Корт. Каква е реакцията ти на сходни неща? Би ли схванал претекстовете на тенисисти, в случай че откажат да играят поради сходни мнения?
- Мисля, че в нашия спорт няма място за дискриминация. Чувствал съм се добре на всеки корт, на който ме слагат да играя. Не знам какво повече да кажа. Играл към на корт №15 и на главния корт. За мен няма значение. Просто мисля за достойнството, че съм на терена.

- Преди година завоюва шампионата в Бризбейн, а през тази не съумя да защитиш купата. Мислиш ли, че си кадърен да съществени достижения и през 2018 година?
- В Мелбърн ли? Да. Първите два мача в Бризбейн бяха сложни. Спасих два мачбола в първия кръг. Играх мощно против Кайл. Жребият беше сложен. В началото на година срещнах мощни противници. Знаех, че би трябвало да изиграя три, четири или пет следващи мача. Преди шампионата към момента се подготвях за сезона. За мен самият резултат не беше значим. По-важното беше работата ми на корта, по какъв начин се усещам, защото нямах задоволително време за отмора. В момента се усещам доста добре, здрав и подготвен за началото. Не се окайвам, нямам болки. Тялото ми е добре. През цялата седмица упражнявам на цялостни обороти. Единственото, което ме вълнува сега, е да изляза на корта и да играя. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР