Най-добрият български сноубордист в паралелните дисциплини Радослав Янков заяви, че

...
Най-добрият български сноубордист в паралелните дисциплини Радослав Янков заяви, че
Коментари Харесай

Радо Янков: Щастлив съм, че отново ще има стартове от Световната купа в Банско

Най-добрият български сноубордист в паралелните дисциплини Радослав Янков съобщи, че е благополучен, че Банско ще одобри стартове от Световната купа през идния сезон. Пиринският ще провежда две надпревари за Кристалния глобус за мъже и за дами на 21 януари (паралелен великански слалом) и на 22 януари (паралелен слалом).

" На прага на новия сезон сме. Много съм благополучен, че в програмата има и стартове от Световната купа в Банско. Надявам се да реализира добър резултат и да развеселявам българската аудитория, тъй като за мен е най-специално, когато се състезавам пред родните почитатели ", разяснява Янков.

Той си напомни страстите от първите надпревари за Световната купа по сноуборд в Банско през 2017 година, когато на 3 февруари Янков завоюва паралелния слалом, а два дни по-късно приключи втори в същата дисциплинираност. 

" За мен беше сбъдната фантазия да се състезавам на толкоз високо равнище пред родна аудитория. Първите два старта в България, изключително първия, в която съумях да победя, е паметен миг за мен. Надявам се да си свръша работата и в този момент. Винаги се стремя към първото място. Сега съм съсредоточен да се приготвя добре. Ако всичко се получи, ще съм доста покрай първите места ", сподели Янков.

Състезателят открива сезона за Световната купа  във Винтерберг (Германия) на 10 и 11 декември, а от 19 до 21 февруари са надпреварите в паралелните дисциплини на Световното състезание в Бакуриани (Грузия).     

" Сезонът е много претрупан, с доста надпревари, а през февруари в Грузия има и Световно състезание. Не познавам трасето там, тъй като през предходната година нямахме опция да отидем. Но наподобява добре, нависоко е и нямам доверие да има проблем. Надявам се да имаме и шанс, когато е належащо, да направя положителни класирания и да печеля оптимален брой точки ", съобщи сноубордистът.   

" Надявам се да бъда здрав, тъй като това е най-важното. Не съм фокусиран върху един избран старт, постоянно се стремя към най-хубавото във всяко надпревари. Естествено този в Банско е по-специален. Всяко съревнование е единствено за себе си. Всеки ден изискванията са разнообразни. Трудно е да концентрираш пика на формата си тъкмо върху избрана конкуренция ", добави той.

Янков разкри и за известни проблеми с подготовката поради неналичието на сняг в европейските курорти.

" Трудно мина подготовката поради неналичието на сняг. Големите тимове съумяват да упражняват в Южна Америка през лятото, къзето изискванията са по-добри. В Европа, където се готвим ние, е много пренаселено попистите, където има сняг. Именно поради неналичието на сняг анулираха първия старт за Световната купа. Сега отпътуваме за Северна Германия за втория кръг ", изясни той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР