Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заминава в сряда за Полша

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заминава в сряда за Полша
Коментари Харесай

Радослав Янков бе отличен с приз Сребърен сокол за проявени характер и мъжество

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков отпътува в сряда за Полша за идващото си присъединяване в стартовете от Световната купа.

" Добрите резултати, несъмнено, че ми дават убеденост. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да подкрепям сходно високо равнище ", разяснява Янков, който бе отличен с приз " Сребърен сокол " за проявени темперамент и геройство след мощното си показване на Световната купа по сноуборд в Пампорово, а треньорът му Георги Атанасов получи премията за номер 1 за месец януари в обичайна анкета на спортните редакции в България.



" Благодаря за признанието и оценения труд. Световната купа в Пампорово в действителност беше доста прочувствена. Благодаря и за оценката за моя треньор, защото един състезател не е самичък, а има екип зад тила си, който се бори дружно с него за постигането на резултатите. Казах, че съм благополучен човек, тъй като знам през какво прекосих в последните години. Доста време имах проблеми с кръста, които не отминаваха. В нашия спорт това е най-уязвимото място и се наложи интервенция. Затова преоценявам всичко, което ми се случва сега. Наистина съм благополучен човек. Когато стане родител, в допълнение се осмисля живота на един човек ", съобщи Радослав Янков.

Треньорът Георги Атанасов се причисли към мнението, че Световната купа в Пампорово е била особено събитие. " Винаги съм казвал, че работим не за награди, а за страстта, която претърпяваме. Беше в действителност ужасно съревнование и страст. Надявам се да продължаваме да радваме хората ", добави Атанасов.



След анулирани два старта от календара на Световната купа Янков разяснява, че въпреки всичко е съумял да направи положителни тренировки на сняг поради изискванията, а Атанасов разкри, че от Полша Виктор Гичев го е уверил, че към този момент в Полша има задоволително сняг, а домакините работят по обезпечаването на надпреварата. Възможно е последният старт за сезона в Германия да бъде анулиран, само че в случай че това се случи Радослав Янков може да взе участие в съревнование от по-нисък сан в Швейцария.

" Всеки се пробва да се нагажда по отношение на новата стратегия. Това са естествени неща от професионалния спорт ", сподели още Радослав Янков във връзка измененията в програмата на стартовете от Световната купа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР