Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за директните елиминации

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за директните елиминации
Коментари Харесай

Радо Янков стигна до елиминациите на паралелния гигантски слалом в Италия

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за директните елиминации в дисциплината успореден великански слалом от Световната купа по сноуборд в Кортина д`Ампецо (Италия).

Българинът преодоля предварителния квалификационен кръг, по-късно и втория елиминационен, с цел да стигне с 15-о време до кръга за премахване.

Времето на Янков във втория елиминационен кръг е 1:09.97 минути или закъснение от водача Роланд Фишналер (Италия) с 1.97 секунди. В първия кръг Янков в аленото трасе приключи на 9-о място с 34.72, а във втория елиминационен даде 35.25. Топ 3 в този стадий от пресяванията допълниха също италианци – втори е Даниеле Багоца, а трети – Едвин Корати.

В първия кръг на квалификациите вземат участие всички декларирали се сноубордисти. Те се пускат по един път в трасе, несъмнено от съдийския екип. 32-те най-хубави времена – по 16 от синьото и от аленото трасе не престават в идващия стадий. Там сноубордистите също се спускат по един път, само че сменят цвета на трасето. От този стадий за директните елиминации не престават общо 16.

Същинският старт за Световната купа е от 19:15 часа през днешния ден българско време, където ще взе участие и Янков.

Още четирима българи се обявиха за присъединяване през днешния ден, само че не съумяха да преминат първия квалификационен кръг. В синьото трасе на 22-о място се подреди Петър Гергьовски с време 36.40 секунди, а Кристиан Георгиев остана на 25-о място с 37.75. Тервел Замфиров не приключи. В аленото трасе 19-годишният Александър Крашняк остана на 26-о място с 41.98.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР