Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не скри разочарованието от представянето

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не скри разочарованието от представянето
Коментари Харесай

Радо Янков: За жалост голямото желание ми изигра лоша шега

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не скри разочарованието от представянето си на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Янков, който бе измежду огромните ми очаквания за орден не съумя да премине квалификациите, а при прибирането си, показа, че за жал огромното предпочитание да завоюва, му е изиграло неприятна смешка.

От тук насетне за Янков следва присъединяване на кръговете от Световната купа в Турция, Швейцария и Германия.

„ Равносметката е, че за жалост огромното предпочитание да се оправя добре, ми изигра неприятна смешка и не съумях да се е оправя. Не направих положително първо втурване, второто бе добре, само че не съумях да вляза във финалите. И по този начин – отчаян съм. Всичко бе фокусирано върху това и това също не бе вярна тактическа конфигурация – да бъдем толкоз фокусирани върху Олимпиадата. Така се повишава желанието да направя мощно показване и това ми попречи “, показа своето виждане за нещата Янков.

Запитан за изискванията за сноубордистите в Пьонгчанг, Янков изясни: „ За разлика от всички останали, ние имахме положителни условия, добра писта. Снегът бе добър. Нашите тренировки бяха положителни, по тази причина отидохме и по-рано. Имахме съвършени условия. На надпреварите изискванията бяха положителни. Нямаше нещо странично, което да ми попречи “.

„ От тук нататък, отпътувам след два дни за Турция, имаме още три кръга от Световната купа – Турция, Швейцария и Германия е последният. Това е за този сезон “.

„ Това също го регистрирам като дребна наша неточност – имах проблем с оборудването от началото на година. Късно се върнах към остарялата. Може би не бе вярно да тествам толкоз доста неща. Когато се върнах на остарялата екипировка, карането стана по-добро. Всяка година излизат нови и нови неща. На предходната Олимпиада, имаше трима индивида с тази пластина, с която караме сега. Тримата, които имаха тази пластина, взеха медали. С оборудването би трябвало да си непрекъснато в крайник. Имаше и нови обувки, пластина и няколко битка и по този начин нещата се забавиха “, разяснява още Янков на летище „ София “ при прибирането си.

„ Взимам си поуките. Ще се стремим в олимпийска година да не тестваме екипировка и да търсим по-добри условия за тренировки. Това бе едно съревнование, само че значимостта е доста огромна. Когато се направи неточност, боли повече “, заключи Янков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР