Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски чувства липсата на своя

...
Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски чувства липсата на своя
Коментари Харесай

Ски скачачът Влади Зографски: Татко ми липсва

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски усеща неналичието на своя татко и дълготраен треньор Емил. За пръв път от доста години тандемът беше разграничен. В началото на юни геният от Самоков стартира работа със словенския експерт Матияж Зупан. Новият ментор е сребърен медалист от олимпийските игри в Калгари през 1988-а.

" Без татко ми е доста по-трудно - споделя Владимир. - В 90% от времето съм самичък из хотелските стаи. На шанцата също е трудничко. Сега имам нов треньор, само че ни трябваше време, с цел да стартираме да се разбираме и напасваме. Баща ми играеше голяма роля. Помагаше на предходните треньори да ме опознават. Реално Матиаж не знаеше нищо за мен, като се изключи че ме беше гледал на надпревари. "

Зографски призна, че никой от федерацията по ски не го е питал за избора на треньор.

" Разбрах след края на предходния сезон - споделя Зографски. - Бях приказвал с други треньори, само че не зависеше нищо от мен. Чудно за какво тъкмо преди олимпиадата се прави сходна смяна. Загубихме с треньора 2-3 месеца. През тях се опитвахме да си кажем кой какво желае от другия. Имаше преграда. "

Новият треньор на Зографски е наложил цялостна смяна в техниката на скок.

" 90% към този момент сме подготвени, а до началото на зимния сезон има към месец - добави Влади. - Наблегнах на свалянето на килограми, тъй като това е наклонността в международните скокове. Вече съм с пет по-малко. Трябва да смъква още два. Това ще ми помогне за полета. Промених диетата на хранене. Всеки ден сънувам по какъв начин ходя към хладилника. "

Голямата цел пред някогашния международен първенец за младежи е олимпиадата в Пьонгчан през 2018-а. Талантът към този момент има едно присъединяване на най-големия зимен конгрес - в Сочи през 2014-а.

" Класирането е много комплицирано - изясни борбата за квота Зографски. - Трябва да взема най-малко една точка от Световната купа и да съм на добра позиция в континенталната класация. Досега не е било проблем да покрия условията, само че моите цели са по-високи. В ски скока нещата много бързо се обръщат. За негативно време мога да се изкача нагоре. "

" България през днешния ден "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР