Най-добрият български състезател в скоковете на батут при мъжете Ясен

...
Най-добрият български състезател в скоковете на батут при мъжете Ясен
Коментари Харесай

Родният №1 в скоковете на батут се контузи 10 дни преди световното

Най-добрият български играч в скоковете на батут при мъжете Ясен Иванов може да пропусне Световното състезание в София поради травма. Домакин на шампионата от 9 до 19 ноември е зала " Арена Армеец ".

Иванов е получил контузия на глезена нощес по време на подготовка и сега е под лекарско наблюдаване. От управлението на федерацията се надяват той да успее да се възвърне до старта на надпреварата, защото е единственият представител на страната в категорията при мъжете.

" Ясен получи травма по време на тренировката нощес. Глезенът му е натъртен съществено от външната страна. Днес е на особено наблюдаване при доктор Иванов. До надпреварата има още 8-9 дни, мисля че дотогава ще се възвърне и ще взе участие ", обясни президентът на федерацията Стоян Димитров.

В конкуренцията ще се включат над 1800 състезатели, като България ще бъде показана от 15 спортисти.



" Големи очаквания за орден разпореждаме на бронзовия ни медалист от международното състезание Мариян Михалев. Той е в доста добра форма и имаме вяра, че ще завоюва орден. При 12-годишните разчитаме на Валентин Стоянов и Мартин Димитров ", добави Димитров.

Специални посетители на шампионата ще бъдат първите олимпийски първенци в този спорт Ирина Караваева и Александър Москаленко.

В София на 10 ноември идва и президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който три дни по-късно ще бъде почетен с званието " Почетен професор " на Националната спортна академия " Васил Левски ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР