Най-добрият български мотоциклетен състезател на писта Мартин Чой ( ЕКО

...
Най-добрият български мотоциклетен състезател на писта Мартин Чой ( ЕКО
Коментари Харесай

Мартин Чой ще преследва първото място на Гробник в Хърватия

Най-добрият български мотоциклетен играч на писта Мартин Чой ( ЕКО BMW МС77 рейсинг тим) чака първите свободни тренировки в клас SuperBike 1000 преди спортния уикенд на " Гробник " покрай Риека в Хърватия. В събота и неделя предстоят 7-и и 8-и кръг от календара на BMU European championship 2023, а досега Чой е водач в класирането на шампионата с актив от 100 точки и със съществени шансове да усили актива си на лидер след двете надпревари в Хърватия.

За да бъде оптимално квалифициран Мартин Чой направи проби на мотора точно на пистата " Гробник " преди една седмица и в този момент следва доста сериозна борба за подиума в конкуренцията на водачи от цяла Европа.

" Чувствам се добре и чакам първите тренировки тук. Вали дъжд понякога, и прогнозата за уикенда също е за сходни условия, само че няма какво да се направи. По-принцип избирам суха писта, само че такава е обстановката. Имам доста опит зад тила си и неведнъж ми се е налагало да карам при дъжд и мощен вятър. Важното е да реализира задачите си в Хърватия. Силната конкуренция единствено ме стимулира да покажа най-хубавото от себе си и мотора ", показа Чой.

Първото съревнование за българина ще бъде в събота от 17:40 ч. българско време. В неделя по стратегия SuperBike1000 ще бъде от 15:15 часа. Веднага по-късно Мартин Чой и екипа му се завръщат в България.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР