Най-добрият български фехтовач Тодор Стойчев стигна до Топ 16 на

...
Най-добрият български фехтовач Тодор Стойчев стигна до Топ 16 на
Коментари Харесай

Тодор Стойчев стигна до Топ 16 на „Аспарухов меч”

Най-добрият български фехтовач Тодор Стойчев стигна до Топ 16 на шампионата „ Аспарухов меч”, кръг от Световната купа по сабя за младежи до 20 години. Стойчев отстъпи на полуфиналите с 12:15 против един любимците – Колин Хийткок (Германия) и беше класиран на 14-о място в крайното нареждане на шампионата, в които участваха 151 сабльори от 31 страни.

„ Не играх на цялостния си потенциал, мога да съм още по-добър, на моменти губех централизация, позволих някои тактически грушки – изясни след осминафиналите Стойчев. – Играх против Хийткок на финала на шампионата от Световната купа в Полша, където той ме победи, тъй че ще диря реванш на Европейското състезание, което е след 20 дни.”

19-годишният италианец Пиетро Торе завоюва шампионата „ Аспарухов меч” в Пловдив, откакто победи на финала Реми Гариг (Франция) с 15:14. Торе показва доста мощно показване на полуфиналите и финала, защото и в двата случая изоставаше в резултата, само че всякога довеждаше багра до 14:14, след което печелеше – първо против Хийткок на полуфинала, а на финала и против Гариг.

Освен Хийткок до полуфиналите стигна още един немец - Леон Кузмин.

Турнирът „ Аспарухов меч”, кръг от Световната купа по сабя за младежи и девойки, беше излъчен онлайн по B1B Box, а в неделя (13 февруари) може да гледате обзора на надпреварата по B1B Box и TV1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР