Най-добрите произведения ще бъдат наградени на специална церемония на 1

...
Най-добрите произведения ще бъдат наградени на специална церемония на 1
Коментари Харесай

Конкурс за поезия/проза на тема „Любов... като сила, вино... като слабост“ обявиха от РУ

Най-добрите творби ще бъдат наградени на специфична гала на 1 март 2023 година Инициативата се организира за втора година и е под егидата на ректора на Русенския университет - акад. дтн Христо Белоев.

Участниците ще бъдат разграничени в две възрастови групи: 1-ва група - до 25 години, 2-ра група – над 25 години. Всеки претендент може да се включи с една творба в прозаична форма и с до 3 лирически.

Срокът за кандидатстване е до 19 февруари 2023 година на e-mail: [email protected], или на място в библиотеката, Централен корпус, кабинет 1.440.

Оценяването ще бъде осъществено от експертна комисия по три критерия:

1) креативност; 2) авторски принос; 3) езикова и стилистична просвета.

Обемът на творбите не би трябвало да надвишава 3 машинописни страници, формат А4. Важно изискване е кандидатурите да не са оповестени до този миг в печатни и електронни издания (включително в обществените мрежи) и да не са давани за щемпел. Молим за състезанието да не бъдат подавани материали, изпращани към този момент за оценяване на миналогодишното ни литературно предизвикателство. Необходимо е кандидатурите да съдържат информация за създателя: имена; възраст; e-mail; телефон за контакт; месторабота/учащ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР