Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага (Испания) като част

...
Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага (Испания) като част
Коментари Харесай

Седем джудисти започнаха подготвителен лагер в Малага

Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага (Испания) като част от подготовката си за Евро 2023, оповестяват от Българската федерация.

В българския състав са Янислав Герчев (66 кг), Марк Христов (73 кг), Георги Граматиков (81 кг), Ивайло Иванов (90 кг) и Борис Геориев (100 кг), Габриела Димитрова (52 кг) и Лидия Брънчева (70 кг).

Тимът е воден от треньора Ганчо Дойков. Сборът ще продължи до 21 октомври.

Междувременно, Ивана Митрова стана петият български интернационален арбитър по джудо. Тя взе лиценз Б, откакто сполучливо устоя тридневния изпит в Малага по време на Европейската купа за мъже и дами.

Кандидатите бяха 29, изпитващите - петима. За първи път представители на Международната федерация препитваха претендентите от Европа, а точно Даниел Ласкау, ръководител на Съдийската комисия, и Жозе Мануел, супервайзър.

Българката получи една от най-високите оценки и беше измежду тримата млади съдии, включени във финалния блок като съдия на татами и в двата дни. На нея беше поверен и първият край при мъжете в категория до 60 кг.

Румен Минчев е другият български съдия с лиценз Б. Росен Русев и Николина Димитрова имат лиценз А, с който могат да бъдат рефери и на Световни шампионати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР