Най-добри приятели в миналото, България днес се изправя срещу Русия.Това

...
Най-добри приятели в миналото, България днес се изправя срещу Русия.Това
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: България най-накрая се изправя срещу Русия

Най-добри другари в предишното, България през днешния ден се изправя против Русия.

Това е заглавието на публикация на " Ню Йорк Таймс ", в която е разказано по какъв начин макар топлите в исторически проект връзки сред Москва и София страната ни е наложила стопански наказания на Русия, предложила е да ремонтира военното съоръжение на Украйна и е прогонила съветски дипломати.

" Традиционно Русия постоянно е имала огромно въздействие тук, само че ги изненадахме. Те не схващат какво се е случило ", споделя министър председателят Кирил Петков в изявление предходната седмица.

Според него прекъсването на газа е реакция на ядосаната Русия, която е почнала и хакерски атаки против сървърите на държавна енергийна компания и системата на пощите за разпределяне на пенсии.

" В момента сме под мощна офанзива ", добавя министър председателят, съгласно който Кремъл цели да предизвика вътрешно неодобрение, с цел да смъкна държавното управление. " Опитват се да ни трансфорат в образец ", продължава той, разказвайки за съветския енергиен напън над страната като ориентиран към основаване на обстановка, в която " енергийните цени ще излетят до небето ".

" Ню Йорк Таймс " споделя, че ръководеща коалиция се крепи на напъните да се открият различни източници на сила благодарение на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Ако най-зависимата от Русия страна с най-ниския Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Европейски Съюз, може да си разреши да се опълчи на Путин, то всеки би трябвало да може да се изправи против него ", отбелязва Петков.

Авторите на публикацията Андрю Хигинс и Боряна Джамбазова изясняват, че " бързото утежняване на връзките с България - бедна, само че значима в символен проект, страна поради исторически околните си връзки с Русия, акцентира какъв брой надалеч отвън сюжета - и то освен на бойното поле - излезе нашествието против Украйна, проведена от Владимир Путин ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР