Най-добре платеният футболист в Лига 1 на Франция е звездата

...
Най-добре платеният футболист в Лига 1 на Франция е звездата
Коментари Харесай

Вижте кой е най-скъпо платеният футболист във Франция! Взема двойно повече от Меси

Най-добре платеният футболист в Лига 1 на Франция е звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. Световният първенец от 2018 година получава 6 милиона евро брутна месечна заплата във френския шампионат.

Далеч зад него са съотборниците му в ПСЖ – Неймар (3,675 милиона евро брутно на месец) и Лионел Меси (3,375 милиона евро брутно на месец). Оказва се, че Мбапе взема съвсем два пъти повече от тях, демонстрира изследване на вестник „ Екип “, представено от Българска телеграфна агенция. Не бива да се не помни, че Мбапе, считан за един от най-хубавите играчи в света, прибира и солидни доходи от контракти за милиони евро с разнообразни спонсори.

Първите 10 най-скъпо платени футболисти в Лига 1 са от Пари Сен Жермен, а единствените в Топ 16, които не са от тима от Париж, са Висам Бен Йедер (Монако с 650 000 евро месечно) и Жордан Верету (Олилмпик Марсилия с 550 000 евро месечно).

Олимпик Марсилия има седем футболисти измежду 30-е най-добре платени във Франция, като измежду тях са Алексис Санчес и Матео Гендузи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР