Най-добре е да бъде предотвратено едно заболяване - СЗО напомня,

...
Най-добре е да бъде предотвратено едно заболяване - СЗО напомня,
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: 13% от всички ракови заболявания през 2018 г. са се дължали на инфекциозни агенти

Най-добре е да бъде предотвратено едно заболяване - СЗО припомня, че от 1/3 до половината от случаите могат да бъдат предотвратени с предварителна защита. Редовните профилактични прегледи разрешават ранно разкриване при най-честите онкологични болести - рак на млечната жлеза, на шийката на матката, простата, дебелото черво. Колкото по-рано бъде намерено, шансът за сполучливото лечение е по-голям. Това сподели за Bulgaria ON AIR вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

" Дори и двама души от един пол с еднообразно заболяване и в идентичен етап няма да имат идентични тумори. Раковите кафези съумяват сполучливо да се укрият от имунния отговор на организма. Да не забравяме също, че след избрана възраст имунната система старее ", уточни проф. Александрова.

Вирусологът акцентира, че у нас едвам една от 5 дами си прави профилактика, а по рак на дебелото черво честотата на болни в България е по-голяма от тази в други страни в Европейски Съюз. В същото време медицината е доста напреднала в лекуването на ракови болести, изключително при ранното диагностициране.

" Има сериозна крачка напред. Ако първоначално са търсени антитуморни сътрудници, които да имат широкоспектърно деяние, то в края на предишния век бяха основани вълшебни патрони, които да нападат причинителите на заболяването, това направи гражданска война в лекуването на някои типове левкемии. Методът може да се ползват тъкмо против тези цели, които тези медикаменти биха разпознали. Този век беше основана имунотепария, която е сериозна крачка напред, да се помогне на имунната система да нападна раковите кафези. Тя най-често се ползва в композиция с други лечения ", сподели проф. Александрова.

" Страхът е сериозен проблем. 13% от всички ракови болести през 2018 година са се дължали на инфекциозни сътрудници, а те могат да се лекуват сполучливо ", безапелационна е проф. Александрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР