Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева тримуфира с титла на Европейската

...
Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева тримуфира с титла на Европейската
Коментари Харесай

Ивелина Илиева спечели Европейската купа по джудо

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева тримуфира с купа на Европейската открита купа в Оберварт, Австрия.
Европейската вицешампионка и пета от Мондиал 2019 започва непосредствено от II кръг в кат. до 57 кг, като реализира 4 победи - с ипон над Малин Уилсън (Вбр) и Шанон ван де Мееберг (Нид), на полуфинала се наложи със златна точка над Нилуфар Ермаганбетова (Узб), а на финала се оправи и с хърватката Тихея Тополовеч.
В категорията стартираха 19 състезателки. А в конкуренцията сили премериха 283 джудисти от 37 страни.
Това бе второ съревнование за Ивелина след Олимпиадата в Токио 2020. Тя взе участие и на европейското в София през април, само че защото се бе отдръпнала от спорта, спортните й права бяха възобновени едвам в първия ден на шампионата в столицата.
Турнирът в Австрия е стадий от подготовката й за Световното състезание в Ташкент, Узбекистан (6-13 октомври).
" Много съм удовлетворен от представянето на Ивелина, направи мощни срещи след толкоз дълго неявяване от огромен конгрес. Направихме си и заключения във връзка с подготовката, с цел да може да се похвалим скоро с подобен орден и от съревнование с по-висок сан. Но мисля, че поставихме положително начало по пътя за Олимпиадата в Париж 2024 ", сподели персоналният й треньор Свилен Скерлев. 
 
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР