Най-добрата кулинарна книга в Източна Европа е сготвена в България.Готварска

...
Най-добрата кулинарна книга в Източна Европа е сготвена в България.Готварска
Коментари Харесай

Най-добрата кулинарна книга - сготвена в България

Най-добрата кулинарна книга в Източна Европа е „ сготвена ” в България.„ Готварска книга за огромни деца ” с предписания и илюстрации от Аля Маркова завоюва две международни оценки на влиятелните Gourmand World Cookbook Awards 2023. Призовете бяха раздадени през днешния ден в Рияд, където се организира Саудитския фестивал. Първият е в категория „ Илюстрация ”, а вторият – в раздел „ Най-добра готварска книга в Източна Европа ”.

Изданието, оповестено от „ Лист ” преди няколко месеца, и неговата авторка, завоюваха висшата лига в конкуренция с участници от 205 страни от целия свят. В света на кулинарната литература Gourmand-отличията се съпоставят с „ Оскар ”-ите и Олимпийските игри. Учредени са от французина Едуар Коантро и тази година е 29-ото им разпределяне.

Аля Маркова е измежду водещите кулинарни блогъри на Стария континент. В книгата си тя образова дребни и пораснали деца по какъв начин се вършат кюфте без кюфте и бонбони от кекс и шейк срещу неприятно въодушевление. Луксозното издание събира сред твърдите си корици 14 предписания в категория „ Солено ” и още толкоз в „ Сладко и закуски ”. Това, което го отличава от всички останали, е, че напътствията са под формата на комикс и хуморът е наложителна фалшификация към всяко ядене.



Аля Маркова раздава подписи на  премиерата на „ Готварска книга за огромни деца ”

На идния Коледен панаир на книгата в НДК изданието може да се купи с 20 % отстъпка, оповестяват от „ Лист ”. 

„ Държиш дребна готварска книга за разбуждане на апетита (и на въображението). И за приспиване на сериозноста, която от време на време незабелязано се промъква в кухнята на доста от нас, ентусиастите на вкусните неща. С други думи – това е книга за всеки, който обича да си хапва, само че не обича да му е комплицирано ”, отбелязва във въведението към лакомниците авторката Аля Маркова.

Тя е родена в България, само че израства в Испания, а след това животът я връща ту тук, ту още веднъж я изпраща към Иберийския полуостров или пък на друго място. Както се показва сама: „ По специалност съм карикатурист, или по-скоро: карикатурист, който в миналото е желал да бъде готвач ”. Храната я въодушевява и Аля основава личен кулинарен блог cartooncooking.blogspot.com, в който показва рецептите си в рисунки. Най-любимите от тях са събрани в актуалната книга.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР