Най-добрата храна за закуска е овесена каша, която може да

...
Най-добрата храна за закуска е овесена каша, която може да
Коментари Харесай

5 големи ползи от овесена каша на закуска всеки ден

Най-добрата храна за закуска е овесена каша, която може да се съчетае с плодове, сушени плодове и ядки. А може да не добавяте нищо и да се ограничите с масло или мляко. Овесената каша се продава под формата на натрошени или цели зърна, мюсли или овесени ядки.

Структурата дефинира какъв брой време ще отнеме да извършите каша. Закуската с високо наличие на фибри може да докара до приятни промени, свързани с тялото ви. Точно за това става дума в тази публикация.

Предпазва от рак
Овесена каша, без значение от текстурата, е чисто влакно. Това е нещо, което е извънредно мъчно да се усвои без помощта на огромно количество течност в тялото. Овесът в действителност е гъба, която гълтам вода и други типове течности.

Поради тази причина тя се движи елементарно през стомашно-чревния тракт и елементарно напуща тялото. Стимулирайки работата на червата, овесена каша не основава чувство за тежест и дискомфорт. Мащабно изследване с присъединяване на 2 милиона души демонстрира, че дневната консумация на овесена каша понижава риска от колоректален рак.

Чувство за задоволеност
Също като гъба овесената каша попива влагата, набъбва и удвоява първичния си размер. Същото нещо прави овесена каша и в човешкото тяло. Така тя заема част от стомаха и оставя по-малко място за други храни. И когато ядем овесена каша за закуска, това ни оказва помощ да не използваме ненужни храни.

Помощ при намаляване
През деня ще изпитате по-малко апетит и е малко евентуално да ви се прииска лека закуска сред главните хранения. Диетата за намаляване наложително включва овесена каша.

Една от разновидностите ѝ е кръстена на Бенджамин Франклин. Хората, които заменят закуската с чаша овесена каша и вървят 15-30 минути дневно всеки ден, отслабват до 450 грама на седмица.

Намаляване на риска от сърдечни болести Здравето на човек се усъвършенства доста, при постоянно хранене с овесена каша. Благодарение на състава си, каша съвършено понижава равнището на " неприятния " холестерол, който визира сърцето и кръвоносните съдове. Мощен антиоксидант е полифенолът, съдържащ се в овесена каша, който също е виновна за понижаването на кръвното налягане.

Източник на хранителни субстанции
Една порция овесена каша е задоволителна за закуска на възрастен човек - това е половин чаша, благодарение на която всеки ще получи нужното количество микроелементи, минерали и витамини. Кашата е богата на желязо, манган, цинк, фосфор и магнезий. В нея са добре показани витамините B1, B3, B6, B5, както и фолат.

Със сигурност това са част от най-важните аргументи всеки да стартира да закусва овесена ка
ша и да оцени измененията, които ще се появят в тялото му./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР