Най-добрата футболистка на България за 2018 година Евдокия Попадинова коментира

...
Най-добрата футболистка на България за 2018 година Евдокия Попадинова коментира
Коментари Харесай

Футболистка №1 на България: Следя всеки мач на Мондиала, САЩ ми е фаворит

Най-добрата футболистка на България за 2018 година Евдокия Попадинова разяснява особено за GONG.BG Световното състезание за дами, което тече сега, кой тим е нейният любимец, както и къде играе сега през летните месеци. Тя си е сложила високи цели и бленувам да пробие в професионалната лига на Съединени американски щати.

"В момента играя в Blue Heat, тим от лятната лига на Америка тъй като от университета ми Florida Gulf Coast University (FGCU) имаме къса отмора. Като цяло лятното състезание е в границите на 2 месеца и повода заради която играя тук е да подкрепям добра форма, с цел да може като се върна във Флорида да съм в оптимална форма за последният си сезон с FGCU. Другата година приключвам и задачата ми е да пробия в професионалната лига в Америка (NWSL). Използвам всяка опция да се развъртвам. В летния ми тим Blue Heat имам опцията да играя с доста девойки от девическите гарнитури на националния тим на Щатите, а също по този начин с девойки от университети като UCLA, USC, Florida State и Stanford University. В Америка това са едни от най-елитните университети и е един добър опит за мен да играя с тях. Другата седмица е последният ни мач от шампионата. Играем против ЛА Галакси и в случай че победим, ще играем на националния шампионат. Имаме много положителни шансове и нямам самообладание да пристигна време за мача ", разяснява надарената футболистка.

"Не пропущам нито един мач от Световното състезание. Разбира се, моят любимец е Съединени американски щати. При дамите постоянно съм държала за тима на Съединени американски щати, и си припомням какъв брой щастлива бях преди 4 години когато те завоюваха шампионата. Също по този начин към този момент имах опцията да ги виждам няколко пъти онлайн и доста ми подхожда техният метод на игра ", добави тя във връзка провеждащото се Световно състезание за дами.

Съединени американски щати излиза против Англия на 2 юли в полуфинална борба.

"Подкрепата тук е невероятна. Не знам дали това стига до България, само че сега националният тим на Съединени американски щати за дами чупи върхове по гледаемост. Мачът им против Чили от груповата фаза събра повече гледания от финала на Световното за мъже предходната година. В Америка женският футбол се разрушава непрекъснато, а и всички се надяват американките да завоюват следващата международна купа ", сподели още Попадинова на въпрос каква е поддръжката зад Океана на локалния отбор.

Що се отнася до женския футбол у нас, Евдокия разяснява, че е съумяла да наблюдава Европейското състезание до 17 години, на което България беше хазаин, само че не следи вътрешното състезание.

"За страдание нямам опцията да проследявам постоянно женското състезание в родината, защото не се излъчва. Единствено съумях да проследявам Европейското до 17 години, което се организира в България ", приключи тя.

А, ето и фрагменти от подготвително занятие на 22-годишната Попадинова, които могат единствено да ви впечатлят.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР