Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова за втора поредна година ще

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова за втора поредна година ще
Коментари Харесай

Виктория Томова отново получи финансова подкрепа от ITF и Големия шлем

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова за втора поредна година ще получи финансова поддръжка от Фонда за развиване на шампионатите от Големия шлем. Програмата е финансирана от уредниците на четирите най-престижни шампионати в тесина и се управлява от ITF. Тя цели да подкрепя надарени тенисисти, които имат капацитет за развиване.

За 2018 година Томова ще получи дотация в размер на 25 000 $. Миналата година тя взе 50 000 $ по същата стратегия. Вики неведнъж показа какъв брой цени тази поддръжка. Освен като оценка на работата й и доверия във опциите й, парите подкрепиха пътуването на треньор с нея по шампионати и това тя да се усеща по-спокойна на корта, а не да мисли за разноските, които й коства всяко съревнование.

Преди няколко дни Виктория, която сега е 139-а в международната класация, изигра първия си мач в съществена скица на шампионат от Големия шлем. След като четири пъти тя загуби в третия кръг на квалификациите, този път тя имаше шанс и влезе в схемата на Australian Open като " щастлива губеща ". Томова позволи тежка загуба от американката Никол Гибс, само че стана първата българка с дебют в Големия шлем от 2006 година, когато Цветана Пиронкова направи това и то още веднъж в Австралия. Миналата година Вики игра за първи път в съществена скица на шампионат на WTA, като съумя да запише и първата си победа на това равнище.

Субсидии за 2018 година по програмата ще получат общо 29 тенисисти от 20 страни. " Това е фантастична опция за млади играчи от страни, в които федерациите не могат да ги поддържат или нямат средствата да го вършат. Искаме да влагаме в бъдещето на тези тенисисти и това е първата стъпка ", разяснява шефът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР