Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова взе сет на световната номер

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова взе сет на световната номер
Коментари Харесай

Томова взе сет на световната номер 3, но отпадна от Дубай

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова взе сет на международната номер 3 Джесика Пегула, само че отпадна във втория кръг на шампионата от категория WTA 1000 в Дубай - 2:6, 7:5, 1:6.

Томова, която е номер 99 в международната класация, имаше някои доста положителни моменти, най-много във втория сет, против Пегула, която е номер 3 в класацията на Женската тенис асоциация.

Двубоят стартира с четири следващи гейма на сметката на американката, а до края на първия сет двете тенисистки си размениха по още два пробива. Това даде самочувствие на 27-годишната Томова и във втория сет тя сподели ново лице.

Българката завоюва пет поредни гейма и поведе с 5:1. Тогава настъпи нов поврат в мача и Пегула съумя да изравни за 5:5. Томова пропусна общо шест сетбола - всички на сервис на съперничката си, а в двата гейма, в които сервираше за равнене на сетовете, завоюва общо едвам четири точки.

При 5:5 обаче Томова направи нов пробив, след който съумя да затвори втория сет от седмата опция.

Спечелването на втория сет обаче като че ли изцеди силите на българката и в третия сет Пегула нямаше особени компликации да наложи волята си, като даде единствено един гейм на Томова.

В третия кръг Пегула ще играе с победителката от мача сред американката Шелби Роджърс и румънката Ана Богдан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР