Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за втория кръг

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Виктория Томова стартира с успех на турнира на клей в Реус

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за втория кръг на шампионата на клей от сериите WТА 125 в Реус (Испания) с награден фонд 100 хиляди евро. 28-годишната Томова победи Клара Таусон (Дания) с 4:6, 7:6(4), 6:4 след съвсем три часа игра.

Софиянката, 73-jа в международната класация, започва добре мача и поведе с 4:2, само че по-късно 121-ата в класацията на УТА датчанка взе седем от идващите осем гейма, с което завоюва първия сет и поведе с 3:1 във втория. Българката съумя да изравни за 3:3, само че по-късно 20-годишната Таусон още на два пъти излизаше с пробив напред, като даже сервираше за мача при 5:4 и при 6:5, само че не съумя. В последвалия тайбрек Томова дръпна още от началото с 3:1 точки, а по-късно усили задатъка си до 6:3, което се оказа решаващо за изравняването на резултата.

Решаващата трета част стартира с четири следващи пробива, след което българката осъществя основен брейк за 4:3 и резервира преимуществото си до края.

С триумфа тя проработи 15 точки за международната класация и 1740 евро, а за място на четвъртфиналите ще играе против поставената под номер 3 Лорън Дейвис (САЩ).

29-годишната Дейвис има две трофеи в кариерата си в Тура на УТА, едната от които през януари в Хобарт (Австралия). Тя е 56-а в света сега, само че е достигала до 26-ото място.

Двете са се срещали два пъти, като в първия дуел на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година американката печели с 6:2, 2:6, 6:3, а през февруари през актуалната акция Томова в профил Дейвис в Доха с 3:6, 7:6(4), 2:1 и отричане на съперничката поради контузия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР