Най-дългият мост в света - Хонконг-Зухай-Макао с дължина 55 км

...
Най-дългият мост в света - Хонконг-Зухай-Макао с дължина 55 км
Коментари Харесай

China Communications Construction Company работи активно в Централна и Източна Европа

Най-дългият мост в света - " Хонконг-Зухай-Макао " с дължина 55 км

China Communications Construction Company (CCCC) е учредена на 8 октомври 2005 година, посредством сливането на China Harbor Engineering Corporation (CHEC) и China Road & Bridge Corporation (CRBC). През 2010 година компанията придобива най-голямата компания за планиране на офшорни сондажни платформи F&G, Съединени американски щати. Впоследствие, през 2010 година компанията придобива China Real Estate Development Company и Greentown Group - два от топ 10 марките в бизнеса с недвижими парцели в Китай.

През 2015 година CCCC придобива John Holland - една от фирмите в топ 3 на инфраструктурния бизнес в Австралия. През 2017 година компанията уголемява бизнеса си в Южна Америка като придобива Concremat - една от най-големите инженерингови компании в Бразилия. Компанията е обществена, листвана на Пекинската и Хонконгската фондова борса, като най-големите й акционери са Китай, Merrill Lynch, JPMorgan Chase и BlackRock. Бизнесът на CCCC е публикуван световно в 156 страни и има отворени 220 интернационалните офиса.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След експлоадирането на пандемията от Covid-19 в Европа, China Communications Construction Company Ltd. Central and Eastern Europe (CCCC-CEE) в осъществяване на своята политика на обществена отговорност подари хирургически маски, маски KN95, медицински ръкавици, медицински защитни костюми и медицински защитни очила на голям брой български институции, в помощ за битката против разпространяването на Covid-19 в България. Общата стойност на даренията е почти 40 000 лева

Лиу Дзиенфън при предаване на дарението на Столична община

За връчване на дарението на Столична община, шефът на CCCC-CEE господин Лиу Дзиенфън се срещна с кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова, с която разискаха напредъка на сдружението в Европа и по света. Госпожа Фандъкова изрази своята вяра, че опитът на CCCC в осъществяването на огромни и комплицирани строителни обекти скоро ще бъде употребен и в България. Кметът на София изрази своята бладодарност към Китайската страна и китайските компании за тяхната безрезервна помощ и обществена отговорност към българския народ.

China Communications Construction Company Ltd. Central and Eastern Europe (CCCC-CEE) е отворен през 2015 година и към сегашния миг работи като внушителен офис за Централна и Източна Европа. Под управлението на Лиу Дзиенфън офисът координира и ръководи голям брой планове в Сърбия, Хърватия, Румъния, Полша, Италия, Португалия и други европейски страни.

Лиу Дзиенфън, шеф на China Communications Construction Company за Централна и Източна Европа

В България понастоящем сдружението взе участие в открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет " Проектиране и строителство на план " Обход на Габрово от км 20+124,50 до км 30+673,48, в това число тунел под връх Шипка " с възложител Агенция " Пътна инфраструктура ".

Магистрала " Смоковац-Матесево " в Черна гора

Сред европейските планове на компанията изпъкват реорганизация и уголемение на летище " Вацлав Хавел " в Прага, на интернационалното летище в Киев и на един от терминалите на интернационално летище " Емеляново " в Русия, планиране на офшорно пристанище във Венеция, мостът " Пелешац " в Хърватия, мостът " Земун-Борча " над река Дунав в Сърбия, автомагистрала " Смоковац-Матесево " в Черна гора, автомагистрала Е763 в Сърбия, ж.п. линия сред Будапеща и Белград, изсъхнал док в Малта и други

Магистрала " Е763 " в Сърбия

Към сегашния миг CCCC е класирана под № 93 в Global Fortune 500, на трето място измежду първите 250 интернационалните реализатори по ENR (Engineering News Record) за 2019 година и преди всичко измежду азиатските и интернационалните азиатски реализатори в продължение на последните 12 години.

CCCC е проектирала и изпълнила 5 от 10-те най-големи контейнерни терминали в света, 5 от 10-те най-големи вантови мостове в света, 4 от 10-те най-големи задморски мостове и автомагистрали в света. Богатият опит на сдружението включва голям брой бележити планове, носители на международни награди, измежду които:

- Най-дългият мост в света - Хонконг-Зухай-Макао с дължина 55 км, част от който съставлява напълно подводен тунел;
- Най-дългия виадукт в света - огромния мост Данян-Куншан;
- Най-високия мост в света - мостът Дюг.

Момент от строителството на ж.п. линията от Момбаса до Найроби в Кения с дължина 472 км с особена грижа за дивите животни

В международен мащаб портфолиото на компанията включва план The Grand в Лос Анджелис, Съединени американски щати, интернационално летище Дубай, ж.п. линията от Момбаса до Найроби в Кения с дължина 472 км, мостът " Синамале ", свързващ малдивските острови Мале, Хулхуле и Хулхумале, интернационално летище Макао и неестествен остров към него, интернационално летище в Хонконг, четвъртия мост над Панамския канал, който сега се изпъл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР