Най-често задаваният въпрос за туризма при коронавирус е докога няма

...
Най-често задаваният въпрос за туризма при коронавирус е докога няма
Коментари Харесай

Ето отговорите на най-честите питания за туризъм при коронавирус - slava.bg

Най-често задаваният въпрос за туризма при ковид е докога няма да бъде безвредно да се пътува. Повечето самолетни компании плануват усложнения в идващия месец – месец и половина, като множеството чакат до края на април светът да се е справил с предизвикването, а европейските оптимистично допускат, че до католическия Великднен на 12 април всичко ще бъде наред.

До тази дата, на която човек излетя в Космоса преди 59 година, до момента в който през днешния ден се подсещаме да си мием постоянно ръцете, не е изключително целесъобразно да се пътува освен зад граница, само че и в страната. Често, даже без да знаем и без да усещаме, носим вируси, изключително хората от огромните градове като София, Варна, Бургас, Пловдив, където има непознати посетители през всички месеци на годината и хората по-често пътуват по работа и наслаждение, а това слага в заплаха другите към нас, изключително по-възрастните родственици.

В международен проект към този момент се приказва за „ виновен туризъм”. Имат поради да бъдем виновни към себе си, само че и към другите, когато планираме и/или реализираме пътешестване.

Не единствено Съединени американски щати, само че и доста други страни не разрешиха влизането на жители на Европейски Съюз, като в множеството не се прави разлика от коя тъкмо в страна идваме, около тежко инфектираните в Съюза, „ горим” и ние – българите. Рисковете на Общността.

На този декор друго доста значимо запитване е покриват ли застраховките рисковете от анулация на пътешестване. Интересно е, че даже в профилираните, а те се продават от няколко сдружения у нас, ЕПИДЕМИИТЕ НЕ ФИГУРИРАТ като стихотворец риск. Дори там, където той се покрива, би трябвало да се има поради, че сривът на туризма и превоза сега слага в тежко финансово състояние и застрахователите, тъй че дори поетият риск се изплаща със забавяне.

По-сигурно е съглашение с организацията, през която сте купили пътуването, или приемане на подмяна на датата с по-късен интервал, което е преференциално и за вас, и за самолетната компания, круизния оператор или туроператора, който няма да вади действителни пари и бързо ще се навие, в случай че и самичък още не ви го е предложил. Трудна работа е да се компенсират платените евтино резервации в международните системи, тъй като там вие сте се съгласили да поемете сами риска от анулация и заради тази причина надали ще ви върнат парите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР