Най-често срещаното неразположение е главоболието, а основните причини за появата

...
Най-често срещаното неразположение е главоболието, а основните причини за появата
Коментари Харесай

Розмарин - доказан помощник при силно главоболие

Най-често срещаното неразположение е главоболието, а главните аргументи за появяването му са многостранни. Напрежението и тъпата болежка в слепоочието не трябва да се подценяват, изключително в случай че се появяват интензивно и постоянно. Много е значимо в такива моменти да се консултирате с вашия лекар.

  Според доста проучвания е открито, че розмаринът може да понижи безсънието, да отпусне вашите мускули и по този метод да облекчи главоболието. Обикновено прибавяме това растение като фалшификация към разнообразни кулинарни ястия, без да подозираме какъв брой потребна може да бъде тя за здравето ни. Влияе удобно на работата на сърдечно-съдовата система, също и  за по-лесното изгаряне на калории, по-бързия напредък на косата ни и така нататък

Използвайте с дифузер или ароматна лампа

  Дифузерите са доста добър метод да си вършиме домашна ароматерапия. Според доста проучвания, тя оказва помощ да отпуснете напрежението от организма си, облекчава главоболието, кашлица и проблеми с дихателни пътища, настинки, грип и тем сходни. Ако имате ароматна лампа или дифузер, може да прибавите към тях няколко капки етерично масло от розмарин.

Направете си масаж с масло от розмарин

  Етеричните масла са доста добър способ за разнообразни разтривки на вашето тяло и лице. Специално това от розмарин ще ви помогне да се отпуснете, да спрете напрежението и да облекчите главоболието.  Необходими са единствено няколко капки от него, които може да добавите към главното масло, което употребявате като например  - кокосово, бадемово, какаово и да масажирате региона на вашите слепоочия. Бавно, само че без да натискате доста си направете този масаж, от който ще се почувствате просто отлично. Много е значимо етеричните масла да бъдат комбинирани с съществени такива, с цел да не се раздразни вашата кожа от съсредоточените съставки в тях.

Добавете  го като част от вашата вана

  Ваната е един доста добър метод да отпуснете напрежението и да релаксирате мускулите, като намалите и главоболието си и то вкъщи. Етеричното масло от розмарин може да бъде прибавено към обичаната ви вана, дружно с разнообразни успокояващи аромати и соли. Може да бъде комбинирано с масло от лайка или лавандула, като просто добавите 15 или 20 капки от него във ваната, като се насладите на тази ароматерапия.

Направете си от ароматния розмаринов чай

  Чаят е един доста добър метод да облекчите разнообразни неразположения, в това число и напрежение, главоболие, храносмилателни проблеми. Най-подходящи са чайовете от лайка, мащерка, бъз и естествено розмарин. Според разнообразни проучвания, чаят от розмарин може да работи удобно върху битката с артрит и други болежки, благодарение на антивъзпалителните си свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР