Най-честият кошмар на собствениците на електрически автомобили е батерията да

...
Най-честият кошмар на собствениците на електрически автомобили е батерията да
Коментари Харесай

Зареждане на електромобили с дрон?

Най-честият призрачен сън на притежателите на електрически коли е батерията да се изчерпи на път, а зарядната станция да е надалеч. Ново изобретение демонстрира, по какъв начин този призрачен сън може да изчезне в бъдеще. Едно телефонно позвъняване и зарядният дрон ще бъде над вашия автомобил. Пътешествието ще продължи умерено, без въобще да се отклонявате от вашия маршрут.

Нов патент скоро ще докара до първообраз на заряден дрон, който може да даде по-ясни контури на бъдещето на електрическата подвижност. Това е добър отговор на на практика проблем, засягащ електрическите коли, тъй като даже в страните с най-вече електрически коли, зарядните станции не са в обилие.

Фирмата произвеждаща най-вече електрически автомобили -Тесла разгласи, че тази година ще удвои броя на зарядните си станции, както в градовете, по този начин и по автомагистралите. Това значи към 10 000 зарядни станции за бързо зареждане и към 15 000 за обикновено зареждане по целия свят. Сега най-гъста мрежа от зарядни станции за електрически коли има в Япония.

Фирмата „ Протера “ създаде система за бързо зареждане, само че естествено и тя зависи от мрежата станции по пътищата и улиците.

В Хонда пък създадоха система, която  може да зарежда автомобила в придвижване.

Сега новият патент за дрон, който да зареди автомобила на всяко място, е нова стъпка за разширение опциите на електрическите коли, прокарваща пътя за тяхното скорошно владичество по пътищата на света.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР