Най-честите сигнали за нарушения при използването на електрически тротинетки са

...
Най-честите сигнали за нарушения при използването на електрически тротинетки са
Коментари Харесай

Държавен експерт: Родителите да контролират децата с електрически тротинетки

Най-честите сигнали за нарушавания при потреблението на електрически тротинетки са за потреблението им от деца под 14 години, което е неразрешено съгласно закона. Другото всеобщо предписание, което не се съблюдава е применаването с такова транспортно средство през пешеходни зони – тротоари и алеи. Това сподели в студиото на bTV Росен Рапчев от държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

Държавният специалист съобщи, че родителите би трябвало да постановат сериозен надзор дали децата им се движат с електрически тротинетки. Дори и за тези под 14 години няма никакъв проблем да наемат такава, в случай че разполагат с банкова карта.

Друго всеобщо нарушаване е возенето по двама или превозването на товари с двуколесните средства. В закона категорично е записано, че те са самостоятелни. Най-голямата заплаха въпреки всичко е за пешеходците и най-много за децата, които вървят пешком по тротоарите, акцентира Рапчев. Електрическите тротинетки имат маса и се движат тихо. Когато пешеходците вървят по тротоара, те се усещат сигурни и могат внезапно да сменят посоката. В тези случаи тротинетките стават извънредно рискови, по тази причина и има възбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР