Най-честата причина за заболяване на венците е гингивитът, както и

...
Най-честата причина за заболяване на венците е гингивитът, както и
Коментари Харесай

Възпаление на венците. Как да го премахнем в домашни условия?

Най-честата причина за заболяване на венците е гингивитът, както и незадоволителната хигиена на устната празнина и тютюнопушенето.

По-рядко, причина за това може да бъде и дефицитът на някои витамини и минерали, сензитивност към четката или пастата за зъби, или водата за изплакване на устната празнина.

Подутата тъкан на небцето може да е изпъкнала и алена. Това положение може да бъде мъчително, само че неговото неуважение и нелекуване може да докара до съществени проблеми и даже до загуба на зъби!

Обърнете особено внимание на тези признаци:

– промени в захапката

– кървене на венците

– неприятен мирис

– основаване на “джобове ”

Тези, които имат проблем с непрекъснато инфектиране на венците, имат по-големи шансове да се раззаболеят от диабет, сърдечно-съдови болести, болести на сърцето, белите дробове, както и затруднения по време на бременност.

Възпалението на венците може да се преодолее с вярната джука хигиена, здравословни хранителни привички и елементарни процедури, които можете да изпробвате и вкъщи.

Ние ще ви предложим няколко национални предписания, само че в случай че имате непрекъснато и трайно инфектиране на венците, свържете се със зъболекаря си!

Ето по какъв начин да си помогнете:

Топли и студени компреси

Редуването на топли и студени компреси ще облекчи вашите проблеми и болежка. Дръжте компреса на лицето си, а не на венците.

Потопете марлята първо в топла вода, изстискайте я и я дръжте на лицето си в продължение на 5 минути. След това вземете замразени плодове или лед, като ги поставете в найлонова торбичка и дръжте на лицето си, до момента в който стартира да ви изтръпва.

Солена вода

Солената вода отстрани бактериите от устната празнина и по този метод понижава риска от инфекции, които са причина за разнообразни болести в устната празнина.

Най-лесният метод за използване е четка със солен разтвор.

Торбички с черен чай

Черният чай съдържа танини, които облекчават възпалението на венците, само че също по този начин има отлични противовъзпалителни свойства.

Поставете охладена торбичка чай върху засегнатата област и я оставете за 10 до 15 минути. След това изплакнете с хладка вода. Повтаряйте процедурата един път на ден в продължение на няколко дни.

Жабурене с масло

Независимо дали става въпрос за гингивит или не, жабуренето с масло може да ви помогне при доста болести на устната празнина.

Препоръчва се кокосово масло. Всеки ден заран, вземайте по една кафена лъжичка кокосово масло и жабурете за 10-15 минути и изплюйте, по-късно измийте зъбите си, както нормално.

Витамин “Д ” и вярно хранене

Витамин Д работи противовъзпалително и предотвратява отичане на тъканта над зъбите. Освен това той оказва помощ на организма да употребява калция от храната. Увеличава плътността на костите и зъбите.

Рибата, яйцата и слънчогледовите семена са добър източник на витамин Д, само че също по този начин той се предлага като хранителна добавка.

Освен витамин Д и калция, за здрава джука празнина и венци е нужен и витамин Ц, както и фолиева киселина.

Недостигът, на който и да е от тези детайли може да бъде причина за отичане на венците, а също така целесъобразна е постоянната джука хигиена, както и чиста четка за зъби.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР