Най-богатият човек в света - Илон Мъск приключи сделката за

...
Най-богатият човек в света - Илон Мъск приключи сделката за
Коментари Харесай

Илон Мъск купи Twitter и започна чистка

Най-богатият човек в света - Илон Мъск завърши договорката за 44 милиарда $ и придоби една от най-влиятелните обществени медийни платформи - Twitter, заяви CNN.

Според информацията на медията едно от първите решения на екстравагантния милиардер било незабавно да уволни основния изпълнителен шеф Параг Агравал и двама други ръководители - финансовия шеф Нед Сегал и ръководителя на политиката Виджая Гаде.

Приключването на договорката отстранява облака от неустановеност, който надвисна над бизнеса, чиновниците и акционерите на Twitter през по-голямата част от годината. След като в началото се съгласи да купи компанията през април, Мъск прекара месеци в опити да се измъкне от договорката, като първо се базира на опасения по отношение на броя на ботовете в платформата и по-късно на обвинявания, повдигнати от компания, подаваща сигнали.

Entering Twitter HQ – let that sink in!
— Elon Musk (@elonmusk)
С приключването на договорката Мъск и Twitter заобиколиха развой, който трябваше да се организира по-рано този месец. Но поглъщането на Мъск и незабавните уволнения на някои от нейните висши ръководители в този момент повдигат голям брой нови въпроси за бъдещето на платформата за обществени медии и многото кътчета на обществото, наранени от нея. 

Мъск възнамерява да премисли политиките на Twitter за модериране на наличие в услуга на по-максималистичен метод към " свободата на словото ". Милиардерът също не е склонен с практиката на Twitter за непрекъснати забрани за тези, които неведнъж нарушават разпоредбите на обществената мрежа, което покачва опцията редица неразрешени преди този момент, спорни консуматори да се появят още веднъж в платформата. 

Това решенеие евентуално ще позволи на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се завърне назад на платформата. В взаимозависимост от момента сходен ход може да има огромни последствия за идните междинни избори в Съединени американски щати, както и за президентската акция през 2024 година
 Мъск подсказва, че договорката с Twitter за $44 милиарда най-накрая е на път да завърши. И то до дни
Мъск подсказва, че договорката с Twitter за $44 милиарда най-накрая е на път да завърши. И то до дни

Свършва ли сагата?

Предприемайки тези стъпки, Мъск би могъл самичък да преобърне медийната и политическата екосистема, да промени обществения дискурс онлайн и да унищожи зараждащата се сфера на консервативно насочени обществени медии, които се появиха значително в отговор на недоволствата по отношение на възбраните и рестриктивните мерки на Twitter.

Сделката разширява въздействието на Мъск

Милиардерът към този момент има, управлява или има обилни дялове в компании, разработващи коли, ракети, роботи и сателитен интернет, както и по-експериментални инициативи като мозъчни импланти. Сега той управлява и платформа за обществени медии, която дефинира по какъв начин стотици милиони хора споделят и получават вести.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР