Най-богатият човек в Хонконг - милиардерът Ли Ка-шин се насочва

...
Най-богатият човек в Хонконг - милиардерът Ли Ка-шин се насочва
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Хонконг с голяма инвестиция в електромобилите

Най-богатият човек в Хонконг - милиардерът Ли Ка-шин се насочва съществено към електрическите автомобили.

Ка-шин придобива косвен дял в японски производител на електрически коли, възползвайки се от самодейността на Китай за бъдещо унищожаване на дизеловите и бензиновите коли.

Милиардерът дружно с други двама вложители купуват дял в O Luxe Holdings - производител на първокласни артикули, който е в развой на придобиване на японската компания за спортни електрически автомобили GLM. Самата GLM възнамерява да патентова технологията си и да я продава и на останалите автопроизводители, в това число тези в Китай.

Инвестицията на Ли Ka-шин му обезпечава място във високия сегмент в пазара на електрически автомобили в Китай, който сега е доминиран от Tesla с нейния Model S. Към този сегмент обаче имат апетити и китайските започващи компании NIO и Beijing CH-Auto Technology.

Другите нови вложители в O Luxe са Vivaldi International и TCL Industries, които получават общо 570.3 млн. акции в компанията. Отделно Ocean Dynasty и Vivaldi се съгласиха да купят 234 млн. съществуващи акции на O Luxe, оповестиха от компанията.

Продажбите на електрически автомобили се покачиха на най-големия авто пазар в света на фона на великодушната държавна поддръжка, което принуждава международните автопроизводители да залагат от ден на ден на електрическите транспортни средства. Търсенето притегли вложения от голям брой започващи компании, както и компании отвън сектора.

Надпреварата в продажбата на електрически транспортни средства наподобява ще стане още по-динамична, откакто Китай неотдавна заяви, че ще дефинира краен период на автопроизводителите, с цел да прекратят продажбите на транспортни средства, задвижвани от изкопаеми горива.

Решението на управляващите е обвързвано с оповестената им още през 2010 година цел за създаването на транспортни средства, захранвани от нов тип сила. Те виждат електрическите автомобили като стратегическа нововъзникваща промишленост, която заслужава държавна поддръжка.

Новината за инвестицията на хонконгският милиардер оказа помощ на акциите на O Luxe да доближат най-високата си цена за деня от юни 2013 година

Ка-шин е 23-ият най-богат човек в света, a актуалното му положение е 34.2 милиарда $, съгласно данни на Forbes.

Това не е първият път, когато хонконгският магнат, чиято световна бизнес империя се простира от пристанищата и продажбите на дребно та чак до телекомуникациите, влага в електрически транспортни средства. През 2015 година той купи дял в FDG Electric Vehicles, китайски производител на електрически микробуси и рейсове.

Продажбите на акции подлежат на съответните утвърждения и завършването на придобиването на GLM.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР