Най-богатите в света хора, представляват 1% от населението на Земята

...
Най-богатите в света хора, представляват 1% от населението на Земята
Коментари Харесай

1% от световното население притежава над 50% от парите


Най-богатите в света хора, съставляват 1% от популацията на Земята и имат 50% международното благосъстояние. Това сочат данните от нов докла, осветяващ огромната дупка сред супербогатите и всички останали, оповестява " Гардиън ", представен от news.bg.

Най-богатите хора в света имат със 7,6% повече от международното благосъстояние съпоставено с резултатите по време на финансовата рецесия през 2008 година

Тогава в ръцете на 1% от хората на планетата са били 42,5% от всички пари, а в този момент тяхното положение възлиза на 50,1% от международното благосъстояние или 140 трилиона щатски $. Това сочи международният отчет на " Credit Suisse ", който беше оповестен през днешния ден.

Делът на най-богатият 1% от популацията растеше от рецесията насам, даже през 2013 година надминава оптималната си стойност от от 2000 година оттогава годишно доближава нови върхове ", написа в годишният отчет.

Банката изяснява, че " световното неравноправие в благосъстоянието сигурно е високо и се усилва в интервала след рецесията ".

Повишаването на благосъстоянието измежду към този момент доста богатите хора води до основаването на 2,3 милиона нови милионери в последната година. Така общо милионерите на света са 36 милиона.

" Броят на милионерите, който падна през 2008 година, се възвърне бързо след финансовата рецесия и все още е близо 3 пъти повече от този през 2000 година ", оповестява Credit Suisse.

Тези милионери - които съставляват 0,7% от пълнолетното население на света - управляват 46% от общото световно благосъстояние, което в този момент възлиза на 280 трилиона $.

В другия завършек на спектъра, 3,5-те милиарда небогати възрастни на света имат активи с по-малко от 10,000 щатски $. Колективно, тези хора, които съставляват 70% от популацията в трудоспособна възраст в света, съставляват единствено 2,7% от международното благосъстояние.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР